Scene șocante în județul Vrancea. Trei bărbați au murit, marți, în timp ce curățau o fântână.  

Oamenii au intrat pe rând în puțul adânc de peste 15 metri, iar după un timp nu au mai dat nici un semn de viață. Atunci au fost alertate autoritățile.

Trupurile lor au fost scoase la suprafaţă de pompieri. Medicii au încercat resuscitarea celor trei, dar totul a fost în zadar.

Nenorocirea s-a petrecut în localitatea Tănăsoaia. Cei trei bărbați, cu vârste de 25, 32, respectiv 42 de ani, nu aveau un serviciu stabil, trăiau din ajutorul social și, uneori, își mai ajutau familia și prietenii la treburile gospodărești. Marți, o rudă i-a chemat să curețe de nămol o fântână adâncă de 15 metri, iar la un moment dat au rămas blocați.

Vlad Sîrghie, nepotul proprietarului: „La început a intrat un singur băiat, cel mai tânăr, și nu mai răspundea. A intrat și al doilea să încerce să îl scoată, nu a mai răspuns nici ăla, moment în care bunicul meu și alți oameni de pe aici au sunat la vecini, au sunat la lume să încerce să îi scoată.”

Primii care au intervenit la fața locului au fost voluntarii serviciului local pentru situații de urgență. Imediat au ajuns și echipajele de pompieri.

Liviu Ursache, membru al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al oralului Tănăsoaia: „În fântână nu vedeam decât apă, deci erau acoperiți cu apă. Când am încercat să îi scoatem, scoteam câte unul, imediat apa o scoteam, dar în două secunde apa era la loc.”

După ce salvatorii au scos trupurile bărbaților la suprafață, au început manevrele de resuscitare, dar totul a fost în zadar.

Cristina Pîrvu, reprezentant ISU Vrancea: „Forțele de intervenție prezente la fața locului au acționat în cooperare, iar cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialelor au procedat la extragerea victimelor din fântână. Din nefericire cele trei victime nu mai prezentau semne vitale acestea fiind declarate decedate.”

Lângă fântână a fost găsită și o pompă electrică pe care cei trei o foloseau la curățat.

Cătălina Murariu, reprezentant IPJ Vrancea: „Cele trei persoane desfășurau activități de curățare a respectivei fântâni cu adâncimea de aproximativ 15-20 de metri. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul IPJ Vrancea sub coordonarea unui procuror de pe lângă judecătoria Adjud în vederea stabilirii cu exactitate a celor întâmplate și încadrării juridice a faptei.”

Și mai tragic este faptul că doi dintre cei trei bărbați erau frați. Cauzele deceselor vor fi stabilite în urma necropsiilor.