Au început problemele în trafic. Părinţii îşi duc copiii cu maşina până în poarta şcolii

Dată publicare: 15-09-2020 17:16
Dată actualizare: 15-09-2020 20:37


A început şcoala, au început şi problemele în trafic. Zonele în care se află şcolile se blochează de la primele ore ale dimineţii.

Se întâmplă asta şi pentru că mulţi opresc la întâmplare chiar dacă încurcă circulaţia. Vor doar să îşi vadă copiii cât mai repede în siguranţă. Ce-i drept, totul sub privirile înţelegătoare ale agenţilor de poliţie.

Traficul lejer din starea de urgenţă şi din lunile de vară este deja amintire. După ora 7 şi jumătate începe haosul.

Unii părinţi îşi duc copiii cu maşina până în poarta şcolii şi de multe ori opresc chiar lângă indicatoarele care le interzic acest lucru.

Traficul rutier devine o adevărată aventură mai ales în preajma şcolilor situate în imediata vecinătate a marilor bulevarde şi asta pentru că foarte mulţi părinţi aleg să îşi aducă cu maşina copiii la şcoală. Aici se formează adevărate ambuteiaje, iar cei care ajung în astfel de zone trebuie să se înarmeze cu răbdare până să reuşească să scape şi să reintre într-un trafic normal.

Deocamdată, şoferii aşteaptă cu răbdare. E doar a doua zi de şcoală şi încă nu plouă. Inclusiv agenţii de la poliţa locală trimişi să se asigure că nimeni nu blochează circulaţia, par ceva mai îngăduitori. Nimeni nu este sancţionat, nici măcar avertizat.

Nu doar pentru copii s-a terminat vacanţa, ci şi pentru părinţii care merg la birou. Aşa că, în fiecare dimineaţă, preţ de două ore, marile bulevarde se transformă în adevărate fluvii de maşini.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Au crescut valorile de trafic. Grijă mare la trecerile de pietoni şi în zona şcolilor.

În Bucureşti, Societatea de Transport a reactivat cele 16 trasee şcolare pentru 9000 de elevi de la cinci scoli din sectoarele 1,3 şi 6. Potrivit datelor oficiale doar 1800 dintre aceştia folosesc cele 33 de autobuze puse la dispoziţia lor. Pe de altă parte, chiar autorităţile le-au recomandat copiilor să le evite şi să meargă pe jos. Numai că fenomenul viză de flotant în alt sector pentru înscrierea la şcoală face acest lucrul imposibil.


VIDEO PROTVPLUS.RO