Tolo.ro: "Condrea avea si o firma clona, Hexi Farma, care a vandut dezinfectanti de 400.000 de euro spitalelor"

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28
Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, avea o firma clona, Hexi Farma, care a vandut si ea dezinfectanti de 400.000 de euro spitalelor, scriu jurnalistii de la Gazeta Sporturilor, remarcand ca autoritatile nu par sa stie de existenta Hexi Farma.

Hexi Farma a avut 42 de contracte in valoare de 1,36 milioane de lei, in perioada 2007-2015.

Desi Ministerul Sanatatii a anuntat ca va publica lista tuturor achizitiilor de biocide din 2015, in documente apare doar Hexi Pharma, scrie Catalin Tolontan.

De asemenea, Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei, care administreaza SEAP, a facut publice contractele de achizitii din perioada 2011-2015, nici de aceaasta data Hexi Farme neregasindu-se in lista.

"Ce n-a descoperit statul roman nici macar la sapte saptamini de la declansarea scandalului. Dupa binecunoscuta formula adidas si adibas, Dan Condrea detinea Hexi Pharma, dar si Hexi Farma! Ambele firme au acelasi sediu social: Bucuresti, Strada Floare Rosie", scriu jurnalistii, remarcand ca la acea adresa este apartamentul unde a locuit tatal lui Dan Condrea, fondatorul afacerii Hexi.

Hexi Farma a fost inregistrata la Registrul Comertului pe 5 noiembrie 2004, iar proprietari sunt Dan Condrea (70%) si fosta sotie Laura Georgescu (30%). Dupa despartirea celor doi, Condrea, care, potrivit fostei sotii, a deposedat-o de "bani, carduri si alte proprietati”, a folosit firma cum a vrut, impingand Hexi Farma in contracte cu statul, in paralel cu Hexi Pharma.
Imputernicita a devenit Felicia Bica, contabila lui Condrea si sora fostei sotii, cu care se afla acum in relatii glaciale, scrie tolo.ro.

Jurnalistii spun ca, desi Hexi Farma ar aparea la o cautare in SEAP, este usor de crezut ca este doar o greseala si ca este vorba tot de Hexi Pharma, mai ales ca ambele firme au aceeasi adresa. Este probabil ca la fel sa fi gandit si autoritatile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO