Toata conducerea Politiei Rutiere e cercetata in cazul ofiterului Capalnas. Povestea fostului preot devenit sofer fara permis


Ultimul update: Sambata 12 Aprilie 2014 00:16
Data publicarii: Miercuri 09 Aprilie 2014 19:07
Categorie: Stiri actuale

Toata conducerea Politiei Rutiere este cercetata, dupa ce s-a aflat ca ofiterul Augustin Capalnas conducea masinile de serviciu, desi nu avea permis.

Petre Toba, seful politiei Romane, a dispus si sesizarea Parchetului pentru ca s-au constatat fapte penale si cu privire la incadrarea si promovarea lui Capalnas.

Augustin Capalnas este ofiter de Politie Rutiera si, de peste 10 ani, conduce atat masina personala cat si autoturisme ale unor institutii de stat cu toate ca nu a obtinut un permis legal. Mai mult, a falsificat un document oficial ca sa aiba ce prezenta la control, daca ar fi oprit in trafic.

Povestea lui Augustin Capalnas incepe in 1996 cand a imbracat sutana de preot, dupa ce a absolvit Teologia.

Prin 2000, ajunge asistentul si soferul arhiepiscopului de Alba Iulia, Inalt Prea Sfintia sa Andrei, în prezent Mitropolit al Clujului.

In 2006, Augustin Capalnas renunta la sutana de preot pentru uniforma de politist. Ajunge subinspector si purtator de cuvant al Politiei Judetene Alba. Iata cum comenta la vremea aceea cazul unui sofer prins, la fel ca el, fara carnet.

"Tot cu aceasta ocazie a mai fost identificat in trafic numitul Goldean C de 19 ani din municipiul Sebes. Numitul nu poseda permis de conducere", spunea atunci Augustin Capalnas

In tot acest timp, politistul Augustin Capalnas a condus masinile de serviciu, dar si pe cea personala, fara sa aiba permis.

In 2009, Capilnas ajunge la Directia de Politie Rutiera unde ocupa initial functia de purtator de cuvant.

Apoi ajunge la serviciul misiuni speciale din cadrul Politiei Rutiere. Acest departament se ocupa cu siguranta in trafic a coloanelor oficiale.

Totusi, precizeaza Politia Romana, ofiterul nu a participat la misiuni de insotire a coloanelor oficiale, in calitate de conducator auto.

Politistul fara permis de conducere, s-a urcat insa la volanul masinilor cu girofar si a aplicat legea rutiera pe care el o incalca in fiecare zi.

Culmea este ca in 5 ani nimeni nu a verificat daca are permis de conducere, desi exista testari anuale pentru polististii care conduc masini de serviciu.

CEI CERCETATI: 
Lucian Dinita, seful politiei rutiere, adjunctul sau Costin Tatuc, Carol Varna seful politiei autostrazi si Paul Toma seful serviciului prevenire si educatie rutiera, toti comisari sefi sunt cercetati pentru neglijenta in serviciu.

Ei sunt considerati raspunzatori pentru faptul ca augustin capalnas a reusit sa conduca atata timp cu un permis de conducere fals.

VIDEO PROTVPLUS.RO