Tiganii dintr-o comuna din Brasov acuza politistii de agresiune. Cum incearca oamenii sa se apere

Ultima actualizare: 18-05-2015 07:06
bataie

O comunitate de tigani din localitatea Racos, judetul Brasov, sustine ca politistii din comuna fac legea cu pumnul, ii duc la sectie fara motiv si ii bat crunt doar ca sa le stie de frica.

Un voluntar care a mers in sat sa ii invete pe oameni sa faca plangeri impotriva agresorilor povesteste ca a fost la randul lui batut de mai multi indivizi necunoscuti.

Apoi, sustine el, chiar politistii i-ar fi sugerat ca nu e bine sa se implice in problemele comunitatii din Racos.

Tiganii din Racos spun ca orice intalnire cu politistii sfarseste prost pentru ei. Multi inca poarta urmele batailor incasate, desi in unele cazuri au trecut cateva luni de la agresiune.

Femeile se plang si ele ca au incasat pedepse crunte pentru ca au incercat sa-si apere barbatii sau copiii.

Un tanar student la Drept a mers in comunitate si i-a invatat pe oameni cum sa se apere legal. La plecare, in Gara Racos, a fost batut si el de patru necunoscuti. A chemat politistii, dar, sustine studentul, agentii i-ar fi raspuns cu o amenintare. Acum, el spune ca experienta l-a marcat si prefera sa comunice prin reprezentantii ONG-ului din care face parte: " Politistii, conform spuselor colegului nostru, l-au amenintat, i-au spus ca drumul spre Brasov este lung si poate sa fie plin de pericole si sa aiba grija".

Deocamdata, Politia Brasov refuza sa comenteze acuzatiile oamenilor. Anunta doar ca exista un control intern care are misiunea sa verifice comportamentul politistilor.

Procurorii, care au inregistrat in ultimii ani mai multe plangeri impotriva agentilor de aici, au cerut un ragaz de o saptamana ca sa comunice exact ce masuri au fost luate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO