Teodorovici, atac la adresa președintelui: ”Până nu primesc un răspuns de la el nu discutăm nimic”

Ultimul update: Miercuri 23 Mai 2018 21:55
Data publicarii: Miercuri 23 Mai 2018 19:55
Categorie: Financiar
eugen teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a lansat, miercuri seară, un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis. L-a somat pe șeful statului să respecte Constituția și să explice ce se întâmplă în Justiție.

”Am căutat si eu care sunt atribuțiile președintelui... Eu nu am găsit nicăieri, dar eu înțeleg că domnul președintele are în principal următoarea obligație: să asigure buna funcționare a instituțiilor publice.

Așteptăm un răspuns la următoarea întrebare: să văd foarte clar modul în care se poziționează față de ceea ce se întâmplă astăzi în justiție. Atâta timp cât avem oameni care au stat în închisoare nejustificat, trebuie să schimbăm legile. Nu văd o poziție...

Văd atacuri nejustificate... PSD și ALDE au arătat că pot. Până nu primesc un răspuns la această întrebare, nu putem să discutăm de nimic altceva - pensii, Pilonul II”

”Sunt convins că preşedintele Iohannis a fost dezinformat în cazul fondurilor europene”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost dezinformat în ceea ce priveşte fondurile europene, în condiţiile în care rata de absorbţie este de peste 17%, iar suma totală este de 5,254 miliarde euro, a afirmat miercuri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Iohannis a atenţionat Guvernul, marţi seară, să se preocupe mai mult de absorbţia fondurilor europene, arătând că România dispune de fonduri europene în valoare de 31 de miliarde de euro, iar din aceşti bani până acum au fost folosiţi 4,9 miliarde de euro, adică 15,8%.

Teodorovici consideră că preşedintele a fost dezinformat, iar fondurile europene nu sunt un subiect care trebuie abordat politic.

”Aş dori să-i reamintesc preşedintelui Iohannis, o fac cu tot dragul, sunt convins ca nu a fost decât dezinformat (...). Fac apel la domnia sa să abordeze aceste subiecte altfel decât politic. Fondurile europene, politica fiscal-bugetară, modul în care facem achiziţiile publice, sunt subiecte care trebuie tratate, dar nu pe agenda politică”, a spus ministrul.

Ministrul a precizat că România a avut, în actualul cadrul financiar, o rată de absorbţie de peste 17% a fondurilor europene, iar suma totală atrasă este de 5,254 miliarde euro.

Totodată, Teodorovici susţine că România a avut o rată de absorbţie de peste 90% în cadrul exerciţiului financiar 2007-2013, deşi Iohannis ar fi afirmat că România va atinge maximum 70%.

”Am avut o discuţie în anii trecuţi, în care eu puteam să dau asigurări că România va atinge cel puţin 80%. Astăzi, România este la 90 şi ceva la sută absorbţie pe fondurile europene, cadrul financiar anterior, 2007-2013. Dânsul (Iohannis – n.r.) a spus că România poate să atingă maximum 70%. Este o diferenţă destul de mare. Rugămintea este, cu tot respectul, să fim lăsaţi să ne facem ceea ce am promis”, a afirmat Teodorovici.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Teodorovici a susţinut că atacurile preşedintelui Iohannis la adresa Guvernului sunt nejustificate, în contextul în care problema pensiilor şi a salariilor reprezintă atributul Executivului, iar preşedintele ar trebui să aibă o poziţie foarte clară în legătură cu ceea ce se întâmplă în justiţie, în condiţiile în care există ”oameni care au stat în închisoare în mod nejustificat”.

 

 

eugen teodorovici Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Teodorovici, despre Pilonul II de pensii: La finalul lunii iunie va fi prezentat un proiect nou
Teodorovici, despre Pilonul II de pensii: La finalul lunii iunie va fi prezentat un proiect nou
Ministrul Finanţelor îi răspunde lui Iohannis: Nu este niciun pericol pentru pensii şi salarii în acest an
Ministrul Finanţelor îi răspunde lui Iohannis: Nu este niciun pericol pentru pensii şi salarii în acest an
VIDEO PROTVPLUS.RO
Banca Nationala a Romaniei
BNR limitează gradul de îndatorare. Care sunt noile condiții de creditare
Cazurile românilor care au primit zeci de mii de euro pentru a se muta în mediul rural
Tarom reduce prețurile pe cursele interne. Cât costă biletele dus-întors
SUA, Singapore şi Germania, cele mai competitive ţări din lume. Locul ocupat de România
O bancă dispare din România, la 31 decembrie. Ce se întâmplă cu clienții și creditele
Cum aflați la ce fond de pensii privat sunteți și câți bani aveți în cont
bmw
BMW, vândut de Fisc cu 2.804 lei. Cât costă două mașini Dacia Logan. FOTO
A murit omul fără care Microsoft nu ar fi existat. Cum a pornit afacerea de la un anunț din ziar
51% dintre români nu reușesc să facă economii. Ce cred despre Pilonul II de pensii
Încălzirea globală ar putea duce la scumpirea berii, care ar putea deveni un lux
Cele mai puternice pașapoarte din lume. În câte țări intri fără viză cu pașaport de România
Credite de 60.000 de lei fără dobândă pentru români. Care este condiția obligatorie