Temperaturile scad in toata tara, dar vremea ramane frumoasa, marti. Ce anunta meteorologii pentru urmatoarele trei zile

×
Codul embed a fost copiat

Marti, vom avea vreme usor mai rece decat ar trebui in interiorul arcului carpatic, dar in celelalte zone regimul termic va fi unul apropiat de normalul lunii septembrie.

VEZI CUM VA FI VREMEA IN ZONA IN CARE LOCUIESTI

Dimineata, in estul extrem, iar mai apoi in nord si la munte pot sa apara cateva ploi slabe, pe suprafete restranse, iar vantul va fi mai nervos in regiunile montane. Vom avea intre 17 si 26 de grade.

In Dobrogea si in Baragan asteptam vreme frumoasa, cu cer variabil si vant cel mult moderat. Spre seara, e posibil sa picure in special in zona litoralului, iar temperatura aerului va fi in scadere. Se mai racoreste usor si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. In prima parte a zilei sunt posibile cateva ploi slabe dupa care vremea va fi frumoasa peste tot.

In jumatatea nordica a Moldovei, norii se aduna trecator si indeosebi in zona mai inalta ar putea sa ploua slab. Pe crestele muntilor, vantul va sufla destul de tare, iar maximele scad cu pina la 4 grade fata de ieri.

Citește și
litoral
80.000 de turisti au fost pe litoral in primul weekend din septembrie. "La cum se anunta vremea, vom petrece Craciunul aici"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Mai scad temperaturile si in nordul Transilvaniei si in Maramures. Vor fi cateva averse din din loc in loc, iar temperatura aerului scade cu 2-3 grade fata de ieri. In tinuturile vestice urmeaza o zi frumoasa, cu nori putini. Nu sunt semne de ploaie, dar temperaturile se vor situa si aici sub mediile perioadei.

Si in centrul tarii, temperaturile vor fi modeste. In regiunile de munte e posibil sa vina cateva ploi slabe, iar vantul va sufla mai tare, pe creste. In zona depresionara se vor inregistra cel mult 17 grade. Foarte frumos va fi astazi si in sud-vestul tarii. Cerul va fi variabil si senin iar vantul nu va trece de moderat. Temperaturile maxime vor urca pina la 25 de grade Celsius.

In regiunile sudice gasim vreme placuta, cu mult soare si temperaturi in scadere fata de ieri. Cel mai cald va fi in Lunca Dunarii, unde se vor inregistra 26 de grade.

In Bucuresti, am ajuns la valori normale pentru aceasta perioada. Maxima va ajunge la valoarea de 25-26 de grade, iar maine dimineata vor fi 12 grade. La munte, pot sa apara cateva ploi slabe in Carpatii Orientali. Vantul, va fi mai intens pe creste iar dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata. Pe litoral, vremea va fi normala din punct de vedere termic iar dupa-amiaza si pe inserat ar putea sa picure trecator. In aer vor fi 24...25 de grade iar apa marii va avea 24 de grade.

PROGNOZA METEO PE 3 ZILE

Incepem cu Bucurestiul, unde astazi vom avea valori normale pentru aceasta perioada. Maxima va ajunge la valoarea de 25 de grade. Maine va predomina vremea frumoasa, normala din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre dimineata, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 26...27 de grade. Joi regimul termic se va apropia de normalul acestei perioade cu 26 de grade in termometre. Cerul se va innora treptat si mai ales spre seara este posibil sa ploua. Vantul va sufla in general moderat. Vineri vremea va fi inchisa si racoroasa. Temporar va ploua, iar vantul va avea intensificari. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 21 de grade.

Ajungem in zona de munte unde astazi pot sa apara cateva ploi slabe in Carpatii Orientali. Vantul, va fi mai intens pe creste iar dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata. Maine vom avea tot racoare chiar daca valorile termice vor fi in crestere usoara. Se anunta vreme buna si doar prin Carpatii Orientali vor veni cateva ploi slabe. Vantul se va inteti temporar pe creste. Dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, vor fi conditii de ceata. Joi tot vreme racoroasa. Pe timpul zilei, vor fi va slab si pe arii restranse. Noaptea, vor fi averse in special in masivele sud-vestice, unde izolat se pot cumula cantitati de apa insemnate. Ploile vor fi insotite trecator si de fulgere iar vantul va avea intensificari temporare. Vineri vremea va fi inchisa si racoroasa, cu ploi pe arii extinse. Vorbim despre averse car pot fi insotite de fenomene electrice iar local se vor fi cantitati de apa mai insemnate. Vantul va avea intensificari din cind in cind iar pe creste va sufla tare.

Pe litoral, vremea va fi normala din punct de vedere termic, iar dupa-amiaza si pe inserat ar putea sa picure trecator. In aer vor fi 24...25 de grade iar apa marii va avea 24 de grade. Maine cerul va fi variabil, dupa- amiaza vor fi innorari insa sansele de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 25 de grade, iar apa marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade. Joi vom avea tot valori normale pentru aceasta data. Se anunta vreme placuta si doar vintul va avea intensificari temporare spre seara si noaptea. Pe plaja vor fi pina la 25 de grade, iar apa marii va avea intre 22 si 24 de grade. Vineri vremea va deveni in general inchisa. In special dupa-amiaza si noaptea vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va avea rabufniri iar temperaturile maxime vor ajunge pana la 25 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea se racoreste luni, iar temperaturile se vor situa sub mediile perioadei. Zonele in care va ploua slab
Vremea se racoreste luni, iar temperaturile se vor situa sub mediile perioadei. Zonele in care va ploua slab

Luni, vremea se racoreste si in sud-estul tarii. In regiunile extracarpatice vom avea un regim termic normal pentru acest moment al anului; in rest temperaturile se vor situa sub mediile perioadei.
 

80.000 de turisti au fost pe litoral in primul weekend din septembrie.
80.000 de turisti au fost pe litoral in primul weekend din septembrie. "La cum se anunta vremea, vom petrece Craciunul aici"

Si ce daca suntem in septembrie, la mare este numai bine. Sambata, pe litoral, s-au inregistrat 32 de grade Celsius, iar apa marii a fost perfecta.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.