Țăndărei a intrat în carantină. Joc de-a șoarecele și pisica între locuitori și polițiști

Dată publicare: 04-04-2020 19:25
Dată actualizare: 04-04-2020 20:13


Cu excepții precise, nimeni nu intră și nu iese din Țăndărei, Ialomița, oraș în carantină.

Șapte oameni au murit aici până acum, răpuși de noul virus. Sute de locanici s-au întors în Țăndărei din Italia, Spania, Anglia ori Germania, de teama coronavirusului.

Cel mai recent bilanț arată 3.613 infectări confirmate, în România, și 140 de decese. 329 de pacienți s-au vindecat și au fost externați.

Autoritățile au raportat, din nou, peste 400 de cazuri noi la 24 de ore. 430, mai precis. Printre ele, un bărbat de 27 de ani, din Sibiu, fără afecțiuni cronice. Anul trecut, a avut de tras după două episoade de probleme pulmonare. Din același motiv a mers la medic și de dată asta, însă a primit recomandarea să se trateze la domiciliu.

Aici l-au și găsit fără suflare pompierii, alertați de rudele care nu mai reușeau să-l contacteze. Testele au confirmat că a murit din cauza complicațiilor provocate de virus.

După cele două zile de apeluri disperate din partea edililor locali, orașul Țăndărei a fost pus sub carantină.

Din acest moment orașul Țăndărei este oficial în carantină. De ieri până astăzi au mai murit încă trei persoane din Țăndărei confirmate pozitiv cu Covid-19. În tot județul au murit opt persoane confirmate cu Covid-19. Dintre acestea, șapte sunt din Țăndărei.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: „Sunt strict interzise intrarea și ieșirea din Țăndărei prin alte zone și căi de acces decât cele publice”.

Teama autorităților este lesne de înțeles. În timp ce, de la București, se anunțau noile măsuri, pe străzi nu se respecta nici măcar izolarea. Copiii se joacă sub privirile adulților.

Polițiștii iau acum fiecare uliță la rând, să vadă cine nu respectă măsurile de izolare și distanțare socială. De fiecare dată când mașinile pleacă, o parte dintre oameni ies înapoi pe stradă.

E o joacă de-a șoarecele și pisica între oamenii legii și localnici. S-au dat mai bine de 30 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare, numai astăzi. Două dintre ele sunt de peste 20.000 de lei.

Numai la Țăndărei, românii s-au întors cu sutele acasă, speriați de noul coronavirus. Și vor mai veni: este așteptat un nou val.

Chiar astăzi, pe Autostrada Soarelui, o coloana de mașini cu numere de Marea Britanie era escortată de poliție - cel mai probabil, către un loc de caratină instituționalizată.

Și în Hârșova, oraș aflat la 25 de kilometri de Țăndărei, primarul cere sprijinul armatei. Nicio măsură nu i-a ținut în casă pe localnici.

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova: „Solicit la Hârșova suplimentarea forțelor de ordine. S-au aplicat amenzi, s-au deschis și dosare penale. Eu aș recomanda înăsprire pe parte penală a celor care încalcă aceste prevederi”.

Totuși, până acum, în Hârșova nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu virusul SARS-COV2.


VIDEO PROTVPLUS.RO