Tanarul din Iasi care a incendiat doua case, pentru a-si razbuna fratele torturat pana la moarte, condamnat la inchisoare

10-01-2016 07:57


Tanarul din localitatea Sintesti, judetul Iasi, care, in vara anului trecut, a incendiat doua case pentru a-si razbuna fratele, a fost condamnat la 4 ani si 9 luni de inchisoare.

Baiatul a fost martor la o scena cruda in care sase indivizi i-au torturat si omorat fratele. Curtea de Apel Iasi l-a gasit vinovat, pentru ca a incercat sa-si faca singur dreptate. Decizia este definitiva.

Tanarul a asistat neputincios, in iulie, anul trecut, la ororile la care a fost supus fratele sau. I-a fost frica sa intervina, pentru ca erau mai multi agresori, insa, cand si-a vazut fratele mort, si-a facut singur dreptate si a incendiat doua dintre casele suspectilor de crima. Pentru asta, instanta l-a gasit acum vinovat.

Bogdan Manole, fratele lui Catalin: "L-am auzit cand striga, tipa dupa ajutor, dar ce ajutor cand am vazut vreo 13 insi, am fugit si eu."

Pentru ca si-a razbunat fratele, tanarul a fost condamnat definitiv de magistratii Curtii de Apel Iasi la de 4 ani si 9 luni de inchisoare. Pedeapsa este cu 11 luni mai mica decat cea stabilita de prima instanta. In timpul procesului, tanarul si-a recunoscut fapta.

Constantin Manole, tatal condamnatului: "Eu cred ca e mare pedeapsa. Tulburat psihic cum era el atunci, putea sa faca mai multe catastrofe. Dar n-a facut, a fost acasa. N-a iesit cu morti, n-a iesit cu nimic."

Tanarul de 20 de ani a povestit judecatorilor ca i-a vazut pe cei 6 suspecti de crima cum i-au torturat fratele, pana cand acesta s-a stins. Indivizii sunt chiar rude cu victima. Crima ar fi fost o razbunare, pentru ca tanarul omorat ar fi furat de la unul din verii sai 5.000 de euro, in Italia.

Localnic: "S-a distrus tot, absolut tot, tot, tot e distrus. Erau oameni rai, oameni rai, domnule."

In timp ce tanarul care a incendiat casele suspectilor de crima a fost gasit vinovat, procesul celor care i-au ucis fratele nu s-a terminat inca.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO