Un tânăr a fost atacat de o ursoaică în Bistrița-Năsăud


Ultimul update: Joi 07 Noiembrie 2019 17:25
Data publicarii: Joi 07 Noiembrie 2019 15:51
Categorie: Stiri actuale

Un tânăr de 22 de ani, care se afla cu vacile la păscut în Bistrița-Năsăud, a fost atacat joi după-amiază de o ursoaică cu pui, potrivit comunicatelor făcute de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Din primele informaţii, se pare că vacile s-ar fi apropiat de un tufăriş în care se aflau ursoaica şi cei doi pui ai ei, moment în care animalul a reacţionat şi l-a atacat pe tânărul de 22 ani, transmite Agerpres.

Acesta a fost preluat conştient de un echipaj al Ambulanţei, dar cu o plagă la antebraţul drept şi o plagă hemoragică la scalp, temporo-occipitală.

Echipajul medical a reuşit să stabilizeze pacientul şi să oprească hemoragiile, după care l-a transportat la spital pentru mai multe investigaţii.

Băiatul povestește că atunci când ursoaica s-a ridicat în două picioare și l-a atacat, a încercat să se apare cu o bâtă și așa a reușit să o sperie. Apoi a fugit și el, de spaimă.

 

Tânăr: „Ursoaica cu doi pui așa mare era m-a atacat, m-a prins de mână și a sărit pe mine și am dat cu bâta.”

Reporter: „Și unde te-a lovit?”

Tânăr: „În cap. M-a prins și la mână cu gura. M-a prins cu gura și am fugit.”

Reporter: „Ești bine?”

Tânăr„Capul mă doare.”

 

Ioan Cifor, primar: „Acum o oră, o ursoaică cu doi pui a atacat o ciurdă de vaci și un băiat care era între ele. Băiatul era între ele când a atacat și nu a văzut. Ursul a sărit și l-a atacat. El singur a sunat proprietarul vacilor și a cerut ajutor"

 

Rănit la cap și la brațe, a primit ajutor de la medicii chemați chiar de el, prin 112.

 

Anton Pop, medic: „Am găsit victima cu răni la cap și antebraț, fiind mușcătură de animal. Este în stare stabilă."

 

Din fericire, tânărul a scăpat cu viață, iar ursoaica a fugit în pădure. Proprietarul fermei de vaci spune că au mai fost atacuri de urs în zonă.

 

Fermier: „Pe la două jumate mă sună băiatul că a fost atacat de o ursoaică cu doi pui, să vin repede acasă. El deja fugise și mi-a povestit ce s-a întâmplat.”

 

Deocamdată, vacile au rămas pe câmp împrăștiate, iar sătenii le-au căutat și au încercat să le aducă la adăpost. Le-a fost teamă ca nu cumva ursoaica să atace din nou. Zilele trecute, la câțiva kilometri distanță, a fost găsit mort într-un șanț un exemplar uriaș de urs brun, probabil accidentat de o mașină.

În data de 27 octombrie, un alt urs a atacat un gonaci care participa la o partidă de vânătoare pe raza localităţii bistriţene Simioneşti, acesta alegându-se cu plăgi la nivelul feţei, al gâtului şi al unei coapse, dar fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: ursoaica, atac, tanar,

VIDEO PROTVPLUS.RO