Cand isi afla sentinta cei 7 violatori din Vaslui. Rudele baietilor au sarit la bataie cand au primit vestea

×
Codul embed a fost copiat

Circ uluitor si sute de oameni nervosi, in strada, la Vaslui, unde a avut loc un nou termen in procesul celor sapte violatori ai tinerei de 18 ani.

In fata institutiei, s-au strans atat cei revoltati de acest caz scandalos, dar si cativa amici ai indivizilor implicati. Cum tensiunea mocnea in aer, a izbucnit repede un conflict intre participanti si putin a lipsit sa nu se ajunga la o bataie generala. Multimea furioasa s-a napustit si asupra suspectilor, atunci cand au aparut, dar jandarmii au intervenit de urgenta.

Astazi, cei sapte violatori au fost intampinati de huiduielile a sute de oameni revoltati de fapta lor dar si de decizia magistratilor care au permis ca ei sa fie judecati in stare de libertate.

Cativa prieteni le-au luat apararea in fata multimii furioase. Atat a lipsit. Intre cele doua tabere, a izbucnit scandalul. Drept urmare jandarmii au intervenit imediat si i-au luat din zona pe amicii celor in culpa.

Si o femeie a riscat in clipa in care a sustinut ca tanara de 18 ani are partea ei de vina. Cei care i-au condamnat punctul de vedere spun ca au venit la tribunal pentru ca au la randul lor fete si nu vor ca acestea sa treaca prin incercarile cumplite ale adolescentei.

Citește și
Mihai Carp - AGERPRES
Cine este Mihai Carp, seful Inspectoratului de Politie Vaslui. Presa scrie ca ar fi ruda cu 2 dintre cei 7 violatori
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

LIVE TEXT, VINERI, 14 AUGUST

UPDATE 18.15: Pronuntarea sentintei a fost stabilita pentru luni, 17 august. La aflarea vestii, parintii violatorilor au devenit agresivi si au sarit sa-i bata pe jurnalistii prezenti la Judecatoria din Vaslui. A fost nevoie de interventia jandarmilor pentru a calma spiritele.

UPDATE 17:15 Magistratii de la Judecatoria Vaslui au declarat incheiata cercetarea judecatoreasca in cazul celor sapte violatori din Valeni. Procurorul de sedinta prezinta motivele pentru care se impune condamnarea celor sapte tineri. Dupa pledoaria reprezentantului Ministerului Public urmeaza sa puna concluzii pe fondul cauzei cei sapte avocati ai inculpatilor cat si avocata victimei. In fata Judecatoriei Vaslui continua sa se adune oamenii care s-au retras la casele lor pe timpul caniculei.

In zona sunt foarte multe echipe de jandarmi si politisti, fiind prezent atat seful Jandarmeriei Vaslui, cat si Inspectorul Sef Adjunct al IPJ Vaslui.

UPDATE 16.00 Doi dintre sustinatorii violatorilor au fost amendati de jandarmi cu cate 200 de lei, iar alti trei au primit avertisment pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

UPDATE 15.50 A fost reluata sedinta dupa ce a fost respinsa si a doua cerere de recuzare a judecatorului.

UPDATE 15.30 In timp ce sedinta de judecata era suspendata pentru judecarea celei de-a doua cereri de recuzare a judecatorului, sustinatorii violatorilor au inceput sa se certe cu multimea care cerea condamnarea acestora. Ei au fost agresivi verbal si le-au spus vasluienilor care astepta sentinta de aproape opt ore sa stea in banca lor. Ei sustin in continuare ca victima nu era "usa de biserica" si ca baietii ar trebui sa fie lasati in libertate.

Sedinta a fost reluata la ora 15.30

Sedinta a fost suspendata din nou, dupa ora 14:00, cand avocatii violatorilor au depus o noua cerere de recuzare.

Intre cele doua tabere a izbucnit un conflict si putin a lipsit sa nu se ajunga la o incaierare generala.

Vineri, cei sapte tineri s-au prezentat la un nou termen in proces. Au fost intampinati insa de huiduilelile a sute de oameni revoltati de fapta lor, dar si de decizia magistratilor care au permis sa fi judecati in libertate.

Cateva persoane, prieteni ai tinerilor, le-au luat apararea in fata multimii furioase. Nu a durat mult si, intre cele doua tabere, a izbucnit scandalul.

Jandarmii au intervenit imediat si i-au scos din multime pe prietenii violatorilor. O femeie a fost si ea la un pas sa fie batuta, dupa ce a sustinut ca si tanara de 18 ani are partea ei de vina.

Femeie: "Nu e nomal ce s-a intamplat, am si eu copii acasa, cum sa faca asa ceva? Sa o violeze, sa o chinuie in halul asta. Sa fie pedepsiti. Eu daca furam un telefon luam opt ani, astia sunt liberi."

In urma scandalului, doua persoane au fost amendate, pentru tulburarea linistii publice. Cativa intre sustinatorii celor acuzati de viol au fost ridicati de politisti si dusi la sediul Politiei Judetene Vaslui, pentru amenda. Pentru prima data de cand a inceput procesul, parintii violatorilor au fost scosi din sala de judecata, dupa ce instanata a decis ca sedinta de vineri sa nu fie publica. La scurt timp, auierile au fost suspendate.

Unul dintre avocatii violatorilor a depus o cerere de recuzare a judecatorului sustinand ca acesta s-ar fi lasat influentat de presiunea mediatica. Multimea furioasa se afla in fata instantei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Oamenii care detin puterea in Vaslui si violul care a scandalizat tara.
Oamenii care detin puterea in Vaslui si violul care a scandalizat tara. "Nu spun ca e de vina cineva" si "Evitati autostopul"

O tara intreaga este cu ochii pe evenimentele din judetul Vaslui, dupa ce cazul celor 7 violatori lasati in libertate a devenit public. Mai putin s-a vorbit insa despre ce spun liderii oficiali si spirituali ai judetului.
 

Cine este Mihai Carp, seful Inspectoratului de Politie Vaslui. Presa scrie ca ar fi ruda cu 2 dintre cei 7 violatori
Cine este Mihai Carp, seful Inspectoratului de Politie Vaslui. Presa scrie ca ar fi ruda cu 2 dintre cei 7 violatori

O informatie publicata de unele ziare locale si centrale sustine ca Mihai Carp, inspectorul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, ar fi ruda cu doi dintre cei 7 violatori.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.