Diana, olimpica la romana ucisa de fostul iubit, in Iasi, a fost inmormantata. Ce pedeapsa risca cel care i-a luat viata

03-03-2015 12:40


Diana, olimpica la romana ucisa de fostul iubit, i...
Sute de oameni au venit sa-si ia ramas bun de la D...

A fost cea mai neagra zi pentru parintii fetei de 16 ani ucisa sambata, in parcul Copou, din Iasi, de fostul iubit. 500 de oameni au condus-o pe Diana pe ultimul drum.

Prieteni, colegi sau profesori, cu totii au plans-o cand si-au luat ramas bun. Era un inger de fata, cuminte si respectuoasa, si-au amintit apropiatii, revoltati de ce i s-a intamplat. Criminalul care i-a luat viata si-a recunoscut fapta si poate sta 15 ani intr-un centru de reeducare.

Diana a fost condusa pe ultimul drum in Horpaz, localitatea ei natala de langa Iasi. Bunica ei, care a crescut-o de mica, si parintii abia s-au mai putut tine pe picioare de durere. Aproape 500 de oameni le-au fost alaturi in aceste clipe grele. Printre ei, zeci de colegi si profesori ai Dianei. Niciunul dintre ei nu si-a putut stapani lacrimile, nici macar preotul care a tinut slujba.

Diana era o adolescenta extraordinara, spun colegii. Olimpica la romana, o fata de nota 10, despre care toti au numai cuvinte de lauda. Visa sa devina avocat sau psiholog. Urma un curs de dezvoltare personala care sa o ajute in relatia cu fostul iubit. Voia sa pastreze o legatura de prietenie cu el, pentru ca se temea sa nu devina violent.

"Era un suflet foarte pur, nu mi-a venit sa cred ce s-a intimplat. Se spovedea la mine, era fara de pacat", spune duhovnicul fetei.

"A fost o colega foarte buna, nu am stiut ca se va duce la intalnire cu baiatul ala, probabil am fi oprit-o si nu s-ar fi intamplat nenorocirea", spune o colega.

Sfarsitul crunt al Dianei a indurerat pe toata lumea. 50 de coroane de flori au fost trimise la mormantul ei de apropiatii familiei, dar si de la mai multe scoli din oras.

Diana a fost gasita sambata seara strangulata in parcul Copou, din Iasi. Fostul ei iubit, de 16 ani, nu suporta gandul ca relatia dintre ei s-a incheiat. Stapanit de ganduri negre, a chemat-o sa-i dea, chipurile, un cadou de despartire. I-a spus sa se intoarca cu spatele la el si i-a luat viata. Baiatul si-a recunoscut crima si a fost arestat. Pentru ca este minor, el poate fi condamnat la 15 ani de detentie intr-un centru de reeducare.

VIDEO PROTVPLUS.RO