Suspectul din Caracal, reţinut şi adus la mandat. Anchetatorii au apelat la scafandri

×
Codul embed a fost copiat

DIICOT a anunţat sâmbătă dimineaţă  că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului în cazul fetelor dispărute în Caracal.

Suspectul în cazul fetelor dispărute în Caracal, Gheorghe Dincă - poreclit “Popicu” - a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, a anunţat DIICOT. În jurul orei 13:00, el a fost adus la mandat, la Tribunalul Dolj.

Lacul din apropierea locuinţei lui urmează să fie cercetat de scafandri, în căutarea unor noi probe.

 

Ancheta în cazul fetelor dispărute în Caracal. Desfăşurarea evenimentelor de sâmbătă, 27 iulie

-► Premierul a declarat că analizează organizarea unui un referendum privind înăsprirea pedepselor pentru viol şi crimă

Citește și
politie la locuinta suspectului din Caracal
De ce poliţia a intervenit la 19 ORE după primul apel la 112 al fetei dispărute în Caracal
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

-►  Premierul Viorica Dăncilă a convocat o şedinţă de urgenţă privind cazul din Caracal la Palatul Victoria

-► familiile fetelor dispărute ar fi fost contactate de persoane necunoscute

-► în Piaţa Victoriei a fost anunţat un protest sâmbătă seară, "pentru Alexandra"

-► apar mărturii ale profesorilor despre cele 2 fete dispărute în Caracal

-► tatăl Alexandrei ar fi fost umilit de poliţiştii din Caracal când a raportat dispariţia fetei

-► Federația Elevilor din România a cerut Guvernului să ia măsuri după cazul din Caracal, în condițiile în care numeroși elevi sunt nevoiți să călătorească la ocazile, pentru că nu au transport în mediul rural

-► România a fost avertizată de CE pe tema 112 în ziua când Alexandra suna în zadar la numărul de urgenţă

 

Comunicatul DIICOT

La data de 26.07.2019, în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. și a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenței de soluționare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p.

La data de 27.07.2019,ora 01.00 AM, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus declinarea competenței materiale și teritoriale de efectuare a urmăririi penale privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, prev. de art. 210 C.p. alin.1 lit. a C.p.,în favoarea DIICOT- S.T.Craiova, cauza fiind reunită la dosarul înregistrat anterior.

Prin ordonanța din data de 27.07.2019 a DIICOT- S.T. Craiova s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 și 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. și art. 218 alin. 1 și 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoana vătămată M.A.M.)

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, IPJ Olt și IPJ Dolj.

 

Cine este Gheorghe Dincă, suspectul în cazul fetelor dispărute

 

Poliţiştii au descins la adresa lui Gheorghe Dincă după ce o fată de 15 ani, dispărută în urmă cu trei zile, a sunat la 112 şi a anunţat că este sechestrata într-un imobil. În curtea locuinţei din Caracal, anchetatorii au descoperit zeci de fragmente umane. Erau arse sau ascunse într-un butoi şi într-un frigider.

Romulus Varga, procuror Parchetul General, spune că s-au găsit “resturi osoase de la mai multe persoane, dacă sunt fragmente osoase unice care se regăsesc în dublu exemplar”. Printre rămăşiţe autorităţile au găsit bijuterii şi bucăţi de îmbrăcăminte.

Deocamdată nu se ştie cu certitudine dacă acesta provin din vestimentaţia Alexandrei Măceşanu - adolescenta de 15 ani - a cărei dispariţie a fost anunţată în urmă cu două zile. Fata a fost văzută ultima oară acum trei zile în localitatea Dobrosloveni - din Olt, la câţiva kilometri de Caracal. Rudele ei susţin că adolescenţta s-ar fi urcat atunci într-o maşină la ocazie - deşi obişnuia să meargă cu transportul în comun

Maşina în care s-ar fi urcat fata, susţin rudele, i-ar aparţine lui Gheorghe Dincă - poreclit “Popicu”. Bărbatul, fost mecanic auto, obişnuia să practice ilegal taximetria. Anchetatorii iau în calcul varianta potrivit căreia “Popicu” a supus-o pe faţa unor chinuri groaznice. Gospodăria individiului a fost periata centimetru cu centrimetru de criminalişti, care au adus şi un câine de urmă. Anchetatorii au săpat în curte după probe, iar pompierii au secat o fântână.

Indiciile găsite i-au dus pe anchetatori la ideea că fragmentele umane din curtea fostului mecanic auto provin şi de la o a doua victimă. Probele au fost ridicate de legişti şi urmează să fie supuse onor analize ADN.

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă dispariţia, în aprilie, a Mihaelei Luiza Melencu - o elevă de 18 ani din Craiova - are vreo legătură cu acest caz. Ultima oară când a fost văzută, fata ar fi urcat într-o maşină luată la ocazie, aşa cum a procedat şi Alexandra.

Surse din rândul poliţiei susţin că Georghe Dincă nu a recunoscut niciuna dintre acuzaţiile care i se aduc. Bărbatul - spun cei care îl cunosc - ar avea un trecut îndoielnic iar psihiatrii îi descriu drept un individ periculos.

Gospodăria suspectului - unde ar fi avut loc ororile - este împrejmuită de ziduri de cărămidă şi ciment. Gheorghe Dincă este căsătorit şi are patru copii. Familia lui locuieşte în Italia.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Noi detalii despre a doua adolescentă dispărută în Olt. Apelul primit de bunicul ei
Noi detalii despre a doua adolescentă dispărută în Olt. Apelul primit de bunicul ei

DIICOT Craiova a preluat, sâmbătă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt ancheta privind dispariția unei fete de 15 ani din Dobrosloveni și urmează să-l reunească cu un dosar privind dispariția altei adolescente, de 18 ani.

De ce poliţia a intervenit la 19 ORE după primul apel la 112 al fetei dispărute în Caracal
De ce poliţia a intervenit la 19 ORE după primul apel la 112 al fetei dispărute în Caracal

Cazul de la Caracal demonstrează o situaţie revoltătoare: dacă Doamne fereşte ajungi în postura de victimă, poţi suna la 112 dar există riscul ca ajutorul să nu vină.

Casa suspectului din Caracal, apărată cu jandarmii de furia localnicilor. Primele demiteri
Casa suspectului din Caracal, apărată cu jandarmii de furia localnicilor. Primele demiteri

Ministrul de interne, aflat în Caracal, l-a demis vineri seară pe şeful Poliţiei Române, primul care îşi pierde funcţia. Iar sute de oameni au mers în faţa locuinţei suspectului şi au cerut dreptate.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.