Ce spun profesorii despre cele 2 fete dispărute la Caracal. Alexandra nu mergea „la ocazie”

27-07-2019 12:09


Fetele disparute la Caracal

Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, cele două fete dispărute la Caracal, erau eleve de liceu, cu o situație școlară bună.

„Alexandra era un copil foarte bun. Era la specializare de științe sociale și a absolvit clasa a IX-a cu media 9,02. Era un copil foarte bun care și-a văzut mereu de drum. Era un copil cum poate mulți părinți își doresc. Făcea parte dintr-un ansamblu de dans popular și din ce știu lua și curusri de chitară. Era un copil care nu avea preocupări decât legate de școală”, a spus Liviu Mitroi managerul Liceului „Mihai Viteazul” din Caracal, citată de Gazeta de Sud.

Mai mult, Liviu Mitroi a susținut că fata de 15 ani, sechestrată și violată, nu obișnuia să ia ocazia.

„Alexandra venea la școală cu un microbuz care o aducea din Dobrești la Caracal. Și chiar mi-a spus o doamnă îngrijitor care era cu ea din localitate că evita să se urce la ocazie. Dumneai a încercat de câteva ori să o ia cu mașina personală să o aducă la școală și Alexandra a refuzat-o. A spus că așteaptă microbuzul. Probabil că de această dată fata a văzut un om în vârstă care i-a inspirat încredere și nu a știut că este un monstru. Și eu aș fi avut înceredere într-un om în vârstă, dar de data aceasta s-a dovedit că este un monstru”, a mai spus directorul liceului din Caracal.

Pe de altă parte, cealaltă fată dispărută, Luiza Melencu, stătea la cămin și nu făcea naveta.

„Era o fată foarte liniștită și cuminte. Nu ne-a ridicat probleme. Driginta și profesorii de la clasă au fost uimiți de dispriția ei. Ei au exclus că ar fi putut să plece cu cineva, pentru că era foarte cuminte. Fata stătea la cămin, nu avea absențe și era implicată în toate activitățile de la clasă și din școală. Chiar avea note la toate disciplinele și am sperat mereu că se va întoarce”, a declarat Carmen Dașveanu, directorul Colegiului Tehnic „CD Nenițescu” din Craiova.

Potrivit directorului școlii, Luiza ar fi ajuns în Caracal să scoată bani trimiși de un părinte care lucra în străinătate.

„Știm că ea a plecat într-o zi de weekend de la Dioști la Caracal să scoată niște bani pentru că avea pe unul din părinți în Spania. Și atunci a dispărut. Se pare că s-a urcat într-o mașină de ocazie, dar poliștii nu au identificat mașina respectivă ”, a mai precizat Carmen Dașoveanu, directorul Colegiului Tehnic „C.D. Nenițescu” Craiova, potrvit GDS.

Cele două dispariții, preluate de DIICOT

 

DIICOT Craiova a preluat, sâmbătă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt ancheta privind dispariția unei fete de 15 ani din Dobrosloveni și urmează să-l reunească cu un dosar privind dispariția altei adolescente, de 18 ani.

„S-a declinat competenţa către noi în vederea reunirii la o cauză care era înregistrată la DIICOT Craiova, iar în acest moment se fac audieri”, a declarat, pentru Agerpres, prim-procurorul DIICOT Craiova, Ionuţ Ciprian Spiridon.

Astfel, audierea suspectului, bărbatul în vârstă de 66 de ani din Caracal, a fost preluată de către procurorii DIICOT Craiova, după ce în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă acesta a fost audiat de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

DIICOT Craiova a avut în lucru al doilea dosar, însă în acest caz nu l-a putut identificat pe autor. Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi de către o persoană de sex masculin din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

Familiile celor două fete, contactate de persoane necunoscute

 

Mama Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani care a sunat la 112 pentru a raporta că a fost sechestrată și violată într-o locuință din Caracal, ar fi fost contactată joi de un bărbat care pretindea că e iubitul ei.

Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei, a povestit cum mama adolescentei a fost sunată de un bărbat care a susținut că fiica ei este bine, informează Gazeta Nouă.

Totodată, acesta i-a spus că el și Alexandra vor pleca împreună în străinătate. După aceea, famila ar mai fi primit câteva apeluri, dar la celălalt capăt al firului nu se mai auzea nicio voce.

Și bunicul Mihaelei Luza Melencu, o tânără de 18 ani care este și ea dată dispărută, a fost contactat în mod similar. Potrivit DIICOT, în datele de 15 și 19 aprilie, el a fost sunat de persoane necunoscute care i-au spus că fata este în Elveția și nu mai vrea să revină acasă.

 

Cine este Gheorghe Dincă, suspectul în cazul fetelor dispărute

 Poliţiştii au descins la adresa lui Gheorghe Dincă după ce o fată de 15 ani, dispărută în urmă cu trei zile, a sunat la 112 şi a anunţat că este sechestrata într-un imobil. În curtea locuinţei din Caracal, anchetatorii au descoperit zeci de fragmente umane. Erau arse sau ascunse într-un butoi şi într-un frigider.

Romulus Varga, procuror Parchetul General, spune că s-au găsit „resturi osoase de la mai multe persoane, dacă sunt fragmente osoase unice care se regăsesc în dublu exemplar”. Printre rămăşiţe autorităţile au găsit bijuterii şi bucăţi de îmbrăcăminte.

Deocamdată nu se ştie cu certitudine dacă acesta provin din vestimentaţia Alexandrei Măceşanu - adolescenta de 15 ani - a cărei dispariţie a fost anunţată în urmă cu două zile. Fata a fost văzută ultima oară acum trei zile în localitatea Dobrosloveni - din Olt, la câţiva kilometri de Caracal. Rudele ei susţin că adolescenţta s-ar fi urcat atunci într-o maşină la ocazie - deşi obişnuia să meargă cu transportul în comun

Maşina în care s-ar fi urcat fata, susţin rudele, i-ar aparţine lui Gheorghe Dincă - poreclit „Popicu”. Bărbatul, fost mecanic auto, obişnuia să practice ilegal taximetria. Anchetatorii iau în calcul varianta potrivit căreia “Popicu” a supus-o pe faţa unor chinuri groaznice. Gospodăria individiului a fost periata centimetru cu centrimetru de criminalişti, care au adus şi un câine de urmă. Anchetatorii au săpat în curte după probe, iar pompierii au secat o fântână.

Indiciile găsite i-au dus pe anchetatori la ideea că fragmentele umane din curtea fostului mecanic auto provin şi de la o a doua victimă. Probele au fost ridicate de legişti şi urmează să fie supuse onor analize ADN.

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă dispariţia, în aprilie, a Mihaelei Luiza Melencu - o elevă de 18 ani din Craiova - are vreo legătură cu acest caz. Ultima oară când a fost văzută, fata ar fi urcat într-o maşină luată la ocazie, aşa cum a procedat şi Alexandra.

Surse din rândul poliţiei susţin că Georghe Dincă nu a recunoscut niciuna dintre acuzaţiile care i se aduc. Bărbatul - spun cei care îl cunosc - ar avea un trecut îndoielnic iar psihiatrii îi descriu drept un individ periculos.

Gospodăria suspectului - unde ar fi avut loc ororile - este împrejmuită de ziduri de cărămidă şi ciment. Gheorghe Dincă este căsătorit şi are patru copii. Familia lui locuieşte în Italia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Gazeta de Sud

VIDEO PROTVPLUS.RO