Mii de persoane au protestat în fața sediului MAI. ”Jos Guvernul hoților”. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Peste 3.000 de persoane au participat, sâmbătă seara, la o manifestație organizată de patru asociaţii civice, sub titlul "Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!".

Câteva mii de manifestanţi au mers în faţa Ministerului de Interne şi au strigat „Jos Guvernul hoţilor!”, „Nu scăpaţi!”, „Incompetenţii”, ”Criminalii”, ”Alexandra”, ”Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”.

Manifestația a avut loc după cazul Alexandrei, adolescenta care ar fi fost ucisă în Caracal, deși a sunat de 3 ori la 112 pentru a fi salvată.

IMAGINI cu marșul din București:

Citește și
Alexandra Macesanu
Mama Alexandrei, sunată joi de un bărbat care pretindea că e iubitul fetei de 15 ani
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

UPDATE 22:00 În fața sediului MAI au mai rămas câteva zeci de persoane în aceste momente.

UPDATE 21:30 ”Ar trebui să ne intereseze pe toți, să nu ne lase să stăm liniștiți acasă”, a declarat Mihai Șora, prezent la protest.

UPDATE 21:05 Miile de manifestanți din fața sediului MAI au ținut un moment de reculegere, în memoria Alexandrei.

Apoi, au scandat împotriva Guvernului și au cerut demisii. 

UPDATE 20:55 Manifestanţii au ajuns în faţa Ministerului de Interne şi strigă „Jos Guvernul hoţilor!”, „Nu scăpaţi!”, „Incompetenţii”.

UPDATE 20:30 Aproximativ 2.000 de oameni iau parte la marșul spre sediul MAI.

De asemenea, și la Iaşi oamenii au adus lumânări şi o coroană de flori cu mesajul „Alexandra şi Mihaela, iertaţi-ne!”, scrie News.ro.

UPDATE 20:15 Manifestanții au plecat în marș pe Calea Victoriei, spre Ministerul de Interne.

Coloana de manifestanţi, care scandează "Demisia, demisia", se deplasează pe Calea Victoriei, circulaţia autovehiculelor fiind restricţionată pe această arteră din centrul Capitalei.

 

Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare de grupurile civice Rezistenţa, Geeks for Democracy, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.

În majoritate, participanţii la acţiune sunt tineri, au steaguri ale României şi au aprins candele, care au fost aşezate pe asfalt în centrul Pieţei Victoria, alături de buchete cu flori. De asemenea, ei au pus pe caldarâm pancarte negre pe care stă scris: "România este ucisă", "Sângele lor e pe mâinile voastre", "Corupţia ucide".

Conform anunţului postat pe Facebook, după protestul din faţa sediului Guvernului, participanţii ar urma să plece în marş spre Ministerul Afacerilor Interne.

"Azi ieşim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieşim împotriva indiferenţei celor de la putere. A incompetenţei lor, a lipsei de empatie. Azi ieşim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Şi, cel mai grav, ne omoară copiii. Ei ne omoară pe noi! Prin indiferenţă, prin neprofesionalismul, prin nepăsarea lor. Prin ticăloşia lor! Azi ieşim pentru Alexandra! Şi pentru toate victimele nepăsării statului. Pentru sângele pe care îl au pe mâini. De la 19,00 în Piaţa Victoriei. Aduceţi câte o floare şi o candelă dacă puteţi. La ora 20,00 plecăm în marş spre Ministerul de Interne pentru a aprinde candelă acolo. Pentru Alexandra. Pentru sufletul ei şi al celorlalţi copii ucişi de un stat indiferent la suferinţă, preocupat doar propria îmbuibare", a fost anunţul postat de cele patru organizaţii civice.

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. 

Cine este Gheorghe Dincă, suspectul în cazul fetelor dispărute

 

Poliţiştii au descins la adresa lui Gheorghe Dincă după ce o fată de 15 ani, dispărută în urmă cu trei zile, a sunat la 112 şi a anunţat că este sechestrata într-un imobil. În curtea locuinţei din Caracal, anchetatorii au descoperit zeci de fragmente umane. Erau arse sau ascunse într-un butoi şi într-un frigider.

Romulus Varga, procuror Parchetul General, spune că s-au găsit „resturi osoase de la mai multe persoane, dacă sunt fragmente osoase unice care se regăsesc în dublu exemplar”. Printre rămăşiţe autorităţile au găsit bijuterii şi bucăţi de îmbrăcăminte.

Deocamdată nu se ştie cu certitudine dacă acesta provin din vestimentaţia Alexandrei Măceşanu - adolescenta de 15 ani - a cărei dispariţie a fost anunţată în urmă cu două zile. Fata a fost văzută ultima oară acum trei zile în localitatea Dobrosloveni - din Olt, la câţiva kilometri de Caracal. Rudele ei susţin că adolescenţta s-ar fi urcat atunci într-o maşină la ocazie - deşi obişnuia să meargă cu transportul în comun

Maşina în care s-ar fi urcat fata, susţin rudele, i-ar aparţine lui Gheorghe Dincă - poreclit „Popicu”. Bărbatul, fost mecanic auto, obişnuia să practice ilegal taximetria. Anchetatorii iau în calcul varianta potrivit căreia „Popicu” a supus-o pe faţa unor chinuri groaznice. Gospodăria individiului a fost periata centimetru cu centrimetru de criminalişti, care au adus şi un câine de urmă. Anchetatorii au săpat în curte după probe, iar pompierii au secat o fântână.

Indiciile găsite i-au dus pe anchetatori la ideea că fragmentele umane din curtea fostului mecanic auto provin şi de la o a doua victimă. Probele au fost ridicate de legişti şi urmează să fie supuse onor analize ADN.

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă dispariţia, în aprilie, a Mihaelei Luiza Melencu - o elevă de 18 ani din Craiova - are vreo legătură cu acest caz. Ultima oară când a fost văzută, fata ar fi urcat într-o maşină luată la ocazie, aşa cum a procedat şi Alexandra.

Surse din rândul poliţiei susţin că Georghe Dincă nu a recunoscut niciuna dintre acuzaţiile care i se aduc. Bărbatul - spun cei care îl cunosc - ar avea un trecut îndoielnic iar psihiatrii îi descriu drept un individ periculos.

Gospodăria suspectului - unde ar fi avut loc ororile - este împrejmuită de ziduri de cărămidă şi ciment. Gheorghe Dincă este căsătorit şi are patru copii. Familia lui locuieşte în Italia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Suspectul din Caracal, reţinut şi adus la mandat. Anchetatorii au apelat la scafandri
Suspectul din Caracal, reţinut şi adus la mandat. Anchetatorii au apelat la scafandri

DIICOT a anunţat sâmbătă dimineaţă  că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului în cazul fetelor dispărute în Caracal.

Mama Alexandrei, sunată joi de un bărbat care pretindea că e iubitul fetei de 15 ani
Mama Alexandrei, sunată joi de un bărbat care pretindea că e iubitul fetei de 15 ani

Mama Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani care a sunat la 112 pentru a raporta că a fost sechestrată și violată într-o locuință din Caracal, ar fi fost contactată joi de un bărbat care pretindea că e iubitul ei.

Tatăl Alexandrei, umilit de polițiști. „Dacă dă dracu’ să fie încurcată cu vreunul, plătești”
Tatăl Alexandrei, umilit de polițiști. „Dacă dă dracu’ să fie încurcată cu vreunul, plătești”

Tatăl Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani din Caracal care a sunat la 112 pentru a raporta că a fost sechestrată și violată, a fost umilit de polițiști atunci când a mers să raporteze dispariția fiicei sale.

Noi detalii despre a doua adolescentă dispărută în Olt. Apelul primit de bunicul ei
Noi detalii despre a doua adolescentă dispărută în Olt. Apelul primit de bunicul ei

DIICOT Craiova a preluat, sâmbătă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt ancheta privind dispariția unei fete de 15 ani din Dobrosloveni și urmează să-l reunească cu un dosar privind dispariția altei adolescente, de 18 ani.

Bătaie lângă casa suspectului din Caracal. Un bărbat s-a enervat pe curioșii de pe stradă
Bătaie lângă casa suspectului din Caracal. Un bărbat s-a enervat pe curioșii de pe stradă

Scandal cu îmbrânceli în prezenţa poliţiştilor, la o spălătorie auto din Caracal aflată pe aceeaşi stradă cu locuinţa criminalului care ar fi ucis mai multe fete.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.