Suspecții din cazul italianului găsit carbonizat într-o mașină, la Măgurele, în Ilfov, au fost arestați preventiv. Cei doi, un bărbat de 27 de ani și o femeie de 23 de ani, au recunoscut crima.

La audieri, le-au povestit anchetatorilor amănunte îngrozitoare.

Crima a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Camerele de supraveghere din zona în care locuiesc cei doi soți au suprins momentul în care aceştia cară trupul tranşat al cetăţeanului italian în două pungi de cumpărături şi un sac de gunoi.

Potrivit anchetatorilor, asasinatul ar fi fost plănuit de soții care l-au chemat pe Mauro Donato la ei acasă. Ca să îl convingă să vină aici tânăra i-ar fi promis că va întreţine relaţii sexuale cu el contra unei sume de bani. Odată ajuns în apartament, cei doi suspecţi l-ar fi atacat și lovit până l-au omorât.

Apoi, ca să scape de cadavru, spun anchetatorii, suspecţii au tranșat cadavrul și l-au transportat cu mașina victimei pe un câmp din oraşul Măgurele, din Ilfov, unde i-au dat foc. Resturile carbonizate au fost găsite în portbagajul maşinii.

Victima a fost identificată uşor cu ajutorul probelor ADN din fragmentele osoase pe care anchetatorii le-au comparat cu cele ridicate de pe chiştoacele de ţigări din casa victimei.

Anchetatorii au refăcut traseul maşinii şi aşa au ajuns la cei doi suspecţi.

La audieri, aceştia au recunoscut că l-au omorât pe Mauro Donato.

„Eu am aflat de chestia asta doar cand a venit poliția, a venit undeva seara, a durat vreo 6-7 ore toată percheziția”, a spus un vecin.

Relația dintre cei doi suspecți a fost și ea una plină de violențe.

„Se auzea gălăgie mereu, tot timpul se aude gălăgie sus, plecau la țară veneau, nu știu care era treaba. Era ea cu doi copii mici şi zic: uite, mă, asta e vecina care sperie tot blocul”, a spus un alt vecin.

Femeia a cerut de mai multe ori ordine de protecție care să-l țină departe pe soțul agresiv. Ultimul a fost emis în 2020 și îi interzicea bărbatului să se apropie la o distanță mai mică de 200 de metri de soție și copii.

Bărbatul a fost judecat și pentru ultraj și violență în familie după ce și-ar fi agresat cei doi copii. A fost condamnat la închisoare, însă cu suspendare.

Cazul a fost dezbătut şi în presa italiană care notează că omul de afaceri, din regiunea Milano, care trăia în Bucureşti de 10 ani, a fost omorât în stil mafiot.

Cei doi suspecți au fost arestați pentru omor, distrugere şi profanare de cadavre.