Strada din Capitala unde n-a trecut niciun un utilaj de deszapezire de cateva zile. Locuitorii nu au putut iesi cu masinile

Ultima actualizare: 15-01-2017 07:08

La 24 de ore de cand ninsoarea a incetat in Capitala, stradutele din cartiere sunt tot necuratate.

Masinile derapeaza, sunt tractate ca sa iasa in marile bulevarde sau - mai grav - nu mai pot fi mutate pentru ca mormane de zapada cat casele de mari s-au format pe mijlocul drumului.

Cu toate acestea, autoritatile locale se lauda ca au utilaje potrivite ca sa curete nametii din spatiile inguste si ca se lucreaza fara oprire.

Locuitorii strazii Ciurea din Capitala nu au reusit sa iasa cu masinile dimineata pentru ca nici un utilaj de deszapezire nu ii vizitase in ultimele zile.

Femeie: "Nu a venit niciun utilaj de cand a inceput sa ninga. De la ora 7 trebuia sa plec..."

Barbat: Pe stradutele mici n-au intrat inca. Oamenii - tot ce se vede e facut de noi."

Aceeasi situatie era pe cele mai multe strazi din sectorul 2. Pana dupa amiaza, situatia a ramas neschimbata.

Oamenii au sunat la primarie si au cerut sa fie curatata strada ca sa poata circula.

Primaria sectroului 2 sustine ca are 30 de utilaje pentru strazile inguste, pline de masini, care si-au facut datorie. De vina ar fi locuitorii.

Corneliu Drug, director la Direcția Servicii Publice Sector 2 : "Oamenii - deci cetatenii - poate pe buna dreptate, au dat zapada in strada, ca nu aveau unde s-o arunce sau daca a fost cantitate mai mare ca a nins pe masini, ca asta e, a nins ."

Si in sectorul 5, care nu are contract pentru curatarea strazilor, situatia este dramatica. Pe strada Moscului, de exemplu, troiene de aproape doi metri se ridicau pe mijlocul drumului, dar macar oamenii puteau sa iasa din curti.

Barbat: "De 20 de ani, de cand sunt eu aici nu s-a bagat niciun fel de utilaj..."

Sectoarele 3 si 4 stau ceva mai bine. Utilajele, spun oamenii, au muncit noaptea, iar dimineata strazile erau curatate.

Reporter: Ce va incurca cel mai mult?
Muncitor: Masinile care sunt puse neregulamantar si cetatenii care - daca luam zapada... ei o arunca in strada, noi o impingem la loc"

Asa s-au format si muntii de zapada de pe marginea strazilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO