STIRI PE SCURT. Turisti americani salvati din munti si procesiune religioase in Constanta

20-05-2014 19:06


Sase turisti americani - doi adulti si cei patru copii ai lor, cu varste cuprinse intre 8 si 16 ani, s-au ratacit luni noapte in Bucegi. Complet neechipati, au pornit pe un traseu greu si n-au mai stiut pe unde sa se intoarce.

Si-au petrecut noaptea intre prapastii, in timp ce erau cautati de jandarmi si salvamontisti. Salvatorii i-au gasit dimineata si i-au coborat pe corzi din zona abrupta.

Ministerul Finantelor vrea sa elimine o taxa

Taxa consulara de 22 de lei pentru eliberarea pasaportului ar putea fi eliminata pana luna viitoare, sustine Ministerul Finantelor, care vrea sa mai desfiinteze cateva taxe care nu aduc bani la buget, dar cresc birocratia. Deocamdata, oficialii au renuntat la taxa de inscriere pentru admiterea la scolile militare de subofiteri si jandarmi, in valoare de 120 de lei.

Alte 9 taxe si tarife au fost eliminate, iar 17 comasate, majoritatea platite de companii catre diverse ministere

Procesiune religioasa in Constanta

Sute de credinciosi participa, la ora difuzarii acestei stiri, la o ampla procesiune religioasa care se desfasoara pe strazile din Constanta. Preotii au adus la malul marii raclele cu moastele Sfintei Imparatese Elena si ale Sfintilor Pantelimon, Epictet si Action.

Dupa slujba tinuta la biserica Marinarilor, raclele au fost purtate pe principalele bulevarde din oras. Procesiunea se va incheia in fata Arhiepiscopiei Tomisului si anunta sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena de pe 21 mai.

Citeste si: Sfintii Constantin si Elena, traditii si superstitii. Ce nu este bine sa faceti pe 21 mai

VIDEO PROTVPLUS.RO