Stewardesa din Cluj nu este infectată cu coronavirus. „Nu există suspiciunea virusului”

Ultima actualizare: 29-01-2020 15:14

Suspiciunea de coronavirus în cazul româncei care a aterizat marți la Cluj nu se confirmă. Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase spun că femeia este sănătoasă şi nu are niciun fel de viroză.

Ea va fi ţinută totuşi sub observaţie şi în zilele următoare.

Tânăra venea de la Varşovia, însă înainte fusese în Asia, unde lucrează ca stewardesă şi ar fi intrat în contact cu doi colegi, purtători ai temutului virus.

Nimeni nu a coborât din avion până când echipele medicale nu au verificat situaţia.

Pasagera a devenit încă de ieri pacienta Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj Napoca. Tânăra a fost izolată şi este ţinută sub supraveghere până când medicii se lămuresc ce probleme de sănătate are. Primele date arată că femeia din Sighetul Marmaţiei nu ar fi infectată cu coronavirus, iar analizele arată că nu ar suferi de alta afecţiune.

Mihai Moisescu, director executiv DSP Cluj: "Femeia se află în carantină pentru 14 zile. Nu există suspiciunea virsului."

Tot în atenţia autorităţilor sunt şi pasagerii cursei aeriene care au călătorit împreună cu tânăra, presupus infectată cu virusul din China. Starea de sănătate a 57 de pasageri şi 4 membri ai echipajului este monitorizată iar oamenii au fost rugaţi să rămână acasă pentru următoarele zile.

Tânără care a determinat autorităţile de la Cluj să intre în alertă a susţinut că din 15 decembrie şi până acum câteva zile s-a aflat în oraşul vietnamez Ho Chi Minh - unde au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Tudorel Lupoaie, director Aeroportul Cluj Napoca: "Femeia a fost în Asia de Sud-Est şi ar fi spus că a intrat în contact cu nişte contact cu nişte colegi de-ai ei."

Medicii romani s-au mai confruntat săptămâna aceasta cu alte două alerte similare. Persoane venite din zona de risc, ce prezentau simptome de răceală şi ar fi putut fi infectate cu coronavirus. În toate cazurile, alerta s-a dovedit a fi falsă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO