Condamnari de cativa ani si achitari intr-un dosar al lumii interlope din Timisoara. "Stapanul orasului" a primit 6 ani


Ultimul update: Duminica 13 Martie 2016 07:20
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016 17:33
Categorie: Stiri actuale

Curtea de Apel Timisoara a dat joi sentinta intr-un dosar al lumii interlope din Timisoara dupa trei ani de judecata. Liderul gruparii, Sorin Udrea, numit si "stapanul orasului", este condamnat la 6 ani si 8 luni de inchisoare cu executare.

Pedeapsa este pentru santaj si talharie. Alte patru persoane implicate in ancheta au primit condamnari cu inchisoarea, in timp ce altele au fost achitate.

Sorin Udrea a fost trimis in judecata in iulie 2013, iar lista acuzatiilor este destul de lunga. Printre altele, Udrea este acuzat de santaj, talharie, ultraj si contrabanda. In iunie 2013 Sorin Udrea si locotenentii sai au fost ridicati de pe un stadion chiar in timpul unui meci de fotbal. Acestia au fost arestati imediat.

Cu cateva zile inainte de retinere, indivizii au fost implicati intr-un incident violent cu o tabara rivala, iar unul dintre adversari a ajuns la spital, cu o sabie infipta in umar. Cele doua grupari s-au incaierat chiar si in sectia de urgente a spitalul Judetean din Timsioara.

Sentinta data joi de Curtea de Apel Timisoara este una definitiva, iar cei condamnati au la dispozitie 24 de ore sa se predea autoritatilor. Opt dintre inculpatii care apar in dosar vor fi obligati sa accepte prelevarea de probe biologice, care vor fi pastrate intr-o baza de date.

Condamnarile dictate in dosar

Cosma Viorel, cunoscut sub numele de „Vio Blondu’” a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat, talharie in forma calificata si contrabanda. Stelian Mocanu a fost condamnat tot la 5 ani de inchisoare cu executare pentru constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la talharie in forma calificata si la contrabanda si santaj, potrivit tion.ro.

Ciprian Gavrila a primit o amenda penala de 6.500 de lei, fiind acuzat de constituire de grup infractional organizat, santaj si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Caius Gazibara a fost condamnat la 5 ani si 10 luni de inchisoare pentru constituire de grup infractional organizat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, tentativa de omor calificat si port fara drept a cutitului in locurile publice.

Fratele sau, Darius Gazibara a primit 5 luni de inchisoare, fiind acuzat de constituire de grup infractional organizat si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordini si linistii publice.

Radu Alin Novac a fost acuzat de constituire de grup infractional organizat, insa a fost achitat.

Decebal Lupse a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare, el fiind trimis in judecata sub acuzatia de constituire de grup infractional organizat, operatiuni fara drept cu dispozitive interzise, efectuarea fara drept de operatiuni cu arme si munitii si braconaj in forma calificata

Alexandru Samoila a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare, fiind acuzat de constituire de grup infractional organizat si complicitate la contrabanda.

Traian Lunea a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare, la fel ca si Silviu Cenda, ambii fiind acuzati de constituire de grup infractional organizat si complicitate la contrabanda.

Florian Copot a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru constituire de grup infractional organizat, operatiuni fara drept cu dispozitive interzise, braconaj in forma calificata si efectuarea fara drept de operatiuni cu arme si munitii.

Alin Buftea a primit 4 ani si o luna de inchisoare, fiind acuzat de constituire de grup infractional organizat si complicitate la operatiuni fara drept cu dispozitive interzise, braconaj in forma calificata si efectuarea fara drept de operatiuni cu arme si munitii.

Dumitru Secosan a primit 2 ani si 9 luni de inchisoare cu suspendare pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la operatiuni fara drept cu dispozitive interzise, braconaj in forma calificata si efectuarea fara drept de operatiuni cu arme si munitii, precum si conducerea unui autoturism cu numere de inmatriculare false.

Nicolae Flucsa si Ciprian Dascalescu au primit amenda penala pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, iar Gelu Gyarmati a fost achitat pentru aceleasi acuzatii.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO