Licitatie cu tablouri si sculpturi ale lui Paul de Romania, in camion, in fata casei lui. Cum s-a ajuns la aceste scene


Ultimul update: Duminica 04 Septembrie 2016 07:10
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2016 18:32
Categorie: Stiri actuale

Situatie incredibila in fata casei Printului Paul de Romania. Cateva tablouri si sculpturi care i-au fost puse anul trecut sub sechestru, au fost scoase joi la licitatie, in fata vilei, direct din camion.

Asta pentru ca, sustine executorul judecatoresc, reprezentantii Printului nu i-au permis accesul inauntru, acolo unde ar fi trebuit sa desfasoare licitatia - conform actelor. Printul Paul a ajuns sa fie executat silit, dupa ce a pierdut un proces cu un jurnalist britanic si trebuie sa-i plateasca 4 milioane 700 de mii de lire sterline, cu tot cu dobanzi si penalitati.

Executorul judecatoresc a dezvelit camionul in care se aflau tablourile si a dat start licitatiei cu strigare. Curiosii adunati n-au fost interesati sa cumpere, iar intreaga procedura s-a oprit cand Politia a aparut la fata locului. Agentii i-au explicat executorului ca nu are autorizatie pentru a desfasura comert stradal.

"Este vorba doar de impedimentul de patrunde in curtea debitorilor si despre faptul ca aici este locul in care s-a stabilit termenul de licitatie si - pentru acest loc - au fost facute publicatiile de vanzare", a declarat Nicoleta Radut, executor judecatoresc.

Printul Paul nu se afla in tara, au anuntat reprezentantii sai. Ei au transmis ca bunurile care au fost scoase la licitatie nu-i apartin Printului. De 10 ani, sustin ei, sunt in proprietatea unei fundatii din Liechtenstein, iar restul sunt detinute de un bancher englez.

Totodata, au mentionat, reprezentantii Printului Paul licitatia este ilegala - asa ca, spun ei, oricine incearca sa cumpere vreunul din cele 19 tablouri sau sculpturi va fi dat in judecata.

Printul Paul a ajuns in aceasta situatie dupa ce a pierdut un proces cu un jurnalist englez. Cel din urma a castigat la Curtea Suprema de Justitie de la Londra, dupa ce - initial pierduse la instanta din Romania. Britanicul i-a cerut printului Paul sa-i plateasca 4 milioane 700 de mii de lire sterline, cu tot cu dobanzi si penalitati. Banii ar reprezenta, conform editorialistului, salariul pe care printul nu i l-ar fi dat, in perioada in care il angajase sa se ocupe de imaginea lui. Printul Paul a sustinut mereu ca nu este nimic adevarat.

Intre timp, licitatia de joi a fost amanata.

Truica si
Remus Truica si Printul Paul, inca 15 zile de arest la domiciliu. Ce se va intampla apoi
VIDEO PROTVPLUS.RO