Sorin Vezeteu, politistul injunghiat mortal, a fost inmormantat. Mesajul primarului pentru ministrul Carmen Dan

23-07-2017 13:08


Impresionati de soarta lui tragica, aproape 2000 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe politistul Sorin Vezeteu, ucis joi seara in gara Burdujeni, din Suceava.

Un tanar, care a declarat ca uraste politistii si uniforma, l-a atacat din senin, iar agentul era singur pe peron si nu a mai apucat sa se apere. A fost inmormantat in satul natal, unde parintii, sotia si cei 2 copii si-au luat ramas bun de la el.

Aproape toti politistii judetului Suceava au participat la inmormantarea subofiterului Sorin Vezeteu. Colegii de la Transporturi Feroviare i-au purtat sicriul pe umeri.

La pranz, cortegiul funerar a plecat de la biserica din Burdujeni spre cimitirul din comuna Dumbraveni, acolo unde a copilarit Sorin Vezeteu. Politistii de la Rutiera i-au deschis calea, iar in urma s-au incolonat alte 50 de masini de politie.

La slujba de inmormantare a venit si ministrul Carmen Dan, iar primarul din Dumbraveni a tinut sa-i transmita un mesaj de fata cu toata lumea: "Azi sunt primar, dar poate maine nu mai sunt. Dumneavoastra poate maine nu mai sunteti ministru. Nu au gresit cu nimic ca si-au ales meseria de politist. Noi nu avem nevoie de eroi. Avem nevoie de parinti pentru copiii lor, acasa."

Subofiterul Sorin Vezeteu avea 38 de ani si lucra de 15 ani in politie. Era tatal a doi copii, un baiat si o fetita de 5 si 7 ani, care vor creste acum fara dragostea lui.

Sorin Vezeteu a fost injunghiat mortal joi seara in Gara Burdujeni de Ioan Besa, un individ de 23 de ani care a declarat ca uraste politistii, dupa ce a avut probleme cu legea in Spania. Suspectul a fost arestat si poate fi condamnat pe viata pentru crima.

VIDEO PROTVPLUS.RO