Sorin Oprescu a ramas si duminica in spital, pazit de 3 politisti. Medicii spun ca "pericolul e prezent in permanenta"

Ultima actualizare: 30-09-2015 07:13

Sorin Oprescu si-a petrecut noaptea de sambata spre duminica, dar si urmatoarea zi,  la Spitalul Universitar din Bucuresti, internat sub paza. El a fost dus acolo cu duba, pentru a fi consultat de specialisti cardiologi.

Imediat ce a fost adus de politisti din arest Sorin Oprescu a fost investigat in camera de garda.

Sorin Oprescu a stat 2 ore in salonul de critici din Unitatea de Primiri Urgente. Avea tensiune mare si i s-a administrat o doza de insulina. Acolo i s-a facut un set de investigatii - ecografie de cord, analize de sange si radiografie la torace. Dupa ce si-a revenit, surse medicale spun ca Oprescu a schimbat cateva vorbe cu fostii colegi din garda.

Sorin Oprescu primeste in continuare tratament pentru a tine in frau boala de inima si diabetul zaharat.

Mircea Cinteza, seful clinicii de cardiologie din Spitalul universitar de Urgenta: “Pericolul e prezent in permanenta, trebuie tratat diabetul care fragilizeaza organismul. Daca diabetul e tinut in frau, organismul poate lupta”.Cu setul de analize complet si functiile vitale in parametri normali, Sorin Oprescu a fost internat intr-o rezerva la Etajul 10, in sectia de cardiologie.

Rezerva in care se afla Sorin Oprescu este pazita de 3 politisti. Doctorii spun ca primarul suspendat al Capitalei are nevoie de o coronarografie o explorare a arterelor inimii pentru depistarea eventualelor ingustari care pot compromite fluxul de sange al muschiului cardiac si pot cauza durere toracica sau infarct miocardic.

Mircea Cinteza: “O analiza ce poata da raspunsul care sunt caile cele mai bune: medicamente, cateterism, dilatarea arterei bolnave sau operatie Daca se discuta de operatie, nu se poate face decat intr un spital cu tehnlogie inalta.

Investigatia se va face luni iar in functie de rezultat, o comisie medicala de specialisti va decide daca se impune o interventie chirurgicala si daca Sorin Oprescu va mai ramane in spital, ori se va intoarce in arest.

Sambata, la ora 16 fix, Sorin Oprescu a intrat incatusat in Spitalul Universitar de Urgenta, al carui director a fost vreme de 12 ani. Flancat de doi politisti, cel supranumit ''doctorul'' a fost preluat de fostii colegi. Totul dupa ce Arestul Politiei i-a aprobat intr-un final cererea de a fi investigat in aceasta unitate sanitara.

Sorin Oprescu este diagnosticat cu diabet, dar si cu probleme cardiace. Pentru ca a acuzat inca de saptamana trecuta probleme de sanatate, a solicitat sa fie vazut de doi cardiologi. Initial, sefii arestului au refuzat sa ii indeplineasca cererea si au recomandat ca Oprescu sa fie dus eventual la spitalul ministerului de Interne.

Alexandru Chiciu, avocatul lui Oprescu: "Uneori sunt situatii in care nu are puls, exista un flux sangvin extrem de redus."

De altfel, Sorin Oprescu a fost vizitat in arest chiar de medicul sau curant. In "razboiul" dintre primarul suspendat al Capitalei si cei de la politie a intervenit si avocatul poporului, Victor Ciorbea.

 Marilena Ionescu, medic: "E un pacient cu o patologie incarcata, inalt susceptibila de a provoca o afectiune cardio-vasculara destul de grava, fie ca putea sa fie vorba de un sindrom coronarian sau poate chiar de un infarct. Intr-o stare de detentie, o iau la galop toti parametri biologici: puls, tensiune, glicemie".

Sorin Oprescu este in arest din data de 6 septembrie, fiind acuzat ca a primit mita 25.000 de euro. Potrivit procurorilor obisnuia sa incaseze 10 procente din valoarea contractelor acordate de primaria Capitalei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!