Sorin Blejnar si Codrut Marta, urmariti penal pentru evaziune fiscala

Ultima actualizare: 29-10-2012 20:39

Procurorii DIICOT Brasov au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar si a fostului sau consilier Codrut Marta, intr-un dosar in care sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional.

 

Miercuri, in jurul orei 14.30, Sorin Blejnar era la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Brasov, unde procurorii ii prezentau acuzatiile din acest dosar.

 

Sorin Blejnar si Codrut Alexandru Marta sunt acuzati in acest dosar de sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala.

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.

In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei.

Gruparea infractionala achizitiona motorina in regim suspensiv de la plata accizelor, declarand ca aceasta va fi livrata intracomunitar in Polonia. in realitate, motorina era a fost revanduta prin statiile de distributie de carburanti sau direct utilizatorilor finali.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO