Soldatii romani s-au intors acasa, dupa 6 luni in Afganistan. Momentul emotionant in care si-au revazut sotiile si copiii


Ultimul update: Luni 12 Septembrie 2016 07:05
Data publicarii: Vineri 09 Septembrie 2016 13:25
Categorie: Stiri actuale

Momente pline de emotie pentru 400 de militari ai Batalionului 2 infanterie Calugareni.

Dupa 6 luni in Afganistan, soldatii si-au imbratisat copiii si sotiile. Au raportat cu mandrie "Misiune indeplinita", iar unii au venit cu povesti impresionante.

Odata cu intoarcerea din aceasta misiune, militarii Batalionului 2 infanterie sarbatoresc si 20 de ani de la prima misiune in afara tarii a acestei unitati. Insa cel mai mult se mandresc ca nu au pierdut niciodata un camarad in teatrele de operatiuni din strainatate.

In cadrul misiunii Resolute Support, cei 420 de militari au reusit sa dovedeasca inca o data de ce drapelul de lupta al Batalionului este printre cele mai decorate din Armata Romana.

Timp de 6 luni soldatii au executat peste 2300 de misiuni pentru asigurarea securitatii bazei militare de la Kandahar. Iar din cei 67 de mii de kilometri acoperiti, 2000 i-au parcurs pe jos. Adica echivalentul unui drum de la Bucuresti pana la Bruxelles.


Desi au fost in una dintre cele mai periculoase zone de conflict, pentru militarii nostri cel mai greu de suportat a fost dorul de cei dragi.

 Printre atatia barbati, camarazii femei ies in evidenta imediat. Pentru caporalul Oana Miron intoarcerea din misiune inseamna si un nou inceput, pentru ca se pregateste de nunta.

Chiar daca are doar 24 de ani Alexandru este deja comandant de pluton si se poate lauda cu un record de misiuni de interventie rapida.

O alta femeie care si-a dedicat viata carierei militare este Ionica. A fost pentru a doua oara in Afganistan, ca sa le acorde ingrijiri medicale colegilor si civililor. Povesteste ca a trecut chiar si de bariera culturala a lumii arabe in care femeile nu au ce cauta in anumite domenii.

 Romania are in teatrul de operatiuni din Afganistan 800 de militari. Misiunea Resolute Suport va continua pentru soldatii nostri pana in 2017.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO