Soferii care au trecut podul de la Fetesti fara sa plateasca taxa vor primi amenda acasa. Autoritatile mai au insa o problema


Ultimul update: Duminica 12 Iulie 2015 02:43
Data publicarii: Joi 09 Iulie 2015 18:16
Categorie: Stiri actuale

Cei care au fost la mare si au uitat sa plateasca taxa de trece a podului de la Fetesti, vor primi amenda prin posta, in urmatoarele 6 luni.

100.000 de soferi din toata Romania sunt in prezent in aceasta situatie, spun autoritatile, care mai au o problema. Jumatate dintre cei care merg la mare prefera sa stea la coada la bariera, in loc sa plateasca taxa la benzinarie sau prin SMS.

Daca v-ati imaginat ca am scapat de cozile interminabile de la Statia de taxare Fetesti, odata introdus sistemul de plata electronic, ei bine, v-ati inselat amarnic. Majoritatea soferilor raman fideli platii cash, asta desi pot trece liber prin statia de taxare si apoi au la dispozitie 24 de ore ca sa plateasca acei 13 lei.

Plata prin SMS se face repede. Trimite mesaj la 7577, cu numarul de inmatriculare al masinii si cifra corespunzatoare tipului de vehicul. 1 este pentru autoturisme.

Vei primi un raspuns prin care ti se va solicita confirmarea informatiilor. Daca sunt corecte, trimite textul DA. Atentie, cei cu numere straine nu pot plati prin SMS si va trebuie sa opreasca la o benzinarie.

Cristian Andrei, reprezentant CNADNR: "Pur si simplu dintr-o neinformare suficienta si a faptului ca acum e perioada concediilor unii utilizatori vin pentru prima data la mare si nu cunosc foarte bine ce inseamna o taxare electronica."

De la lansarea sistemului, 390.000 de soferi au stat la coada. Doar 340.000 au platit prin sms. Alti soferi au trecut crezand ca nu-i vede nimeni.

Numerele de inmatriculare ale celor 100.000 soferi care au trecut prin statia de taxare de la Fetesti fara sa plateasca sunt deja verificate de operatorii CNADNR. Dupa aceste operatiuni de verificare, vor ramane doar 50.000 de soferi care vor primi amenda acasa in plic.

In cel mult 6 luni vor fi obligati sa plateasca amenda de 130 de lei pe un autoturism.

VIDEO PROTVPLUS.RO