Situație revoltătoare în fața spitalului de Urgență Floreasca. Un bărbat a zăcut aproape trei ore pe trotuar

Ultima actualizare: 28-06-2020 20:10

Situație revoltătoare în fața spitalului de Urgență Floreasca, unde un bărbat a zăcut aproape trei ore pe trotuar. Cadrele medicale sunt acuzate că l-au ignorat, deși o filmare arată că cel puțin un medic se afla în apropiere.

Conducerea susține că omul băuse și a făcut scandal, așa că a fost lăsat să plece. Mai au un caz de soluționat: cel care a surprins scenele s-a plâns la poliție, acuzând alți medici că i-au maltratat tatăl de 92 de ani, decedat, ulterior.

În imagini, filmate în fața spitalului de urgenţă Floreasca, se vede cum un medic preia mai multe sacoșe cu mâncare de la rudele unor internaţi şi stă de vorbă cu oamenii. În tot acest timp, bărbatul este întins, pe trotuar. Un alt cadru medical se uită spre el, dar nu încearcă să îl ajute.

Scenele au fost suprinse de Octav Fulger, cunoscut opiniei publice pentru relatările din timpul revoluţiei din 1989, unde s-a aflat în linia întâi. Tatăl său, Octavian Fulger, regizor, se afla în acea noapte internat în acelaşi spital, din cauza unei hemoragii digestive.

Octav l-a văzut pe bărbatul prăbuşit la pământ şi i s-a părut revoltător că medicii îl ignoră.

Bărbatul ar fi zăcut acolo ore bune, fără ca nimeni să îi acorde ajutor. Astăzi, pe lumină, reprezentanţii spitalului susţin că omul lăsat pe caldarâm fusese iniţial adus la ei, la camera de gardă, însă era beat și agresiv.

Reprezentant spital: ”Nu a dorit să primească tratament de specialitate, nu a dorit să fie investigat şi la scurt timp a părăsit spaţiul de îngrijire în toată această perioadă domnul a fost extrem de agresvi".

Tot medicul de gardă care a vorbit despre caz susține că personalul ar fi insistat să-l preia pe bărbat, care ar fi refuzat îngrijirile promise.

Poliţiştii secţiei 1 spun însă că nu au primit nicio sesizare și, ca atare, nu s-au dus la fața locului .
În schimb, la aceeași secție, a depus o plângere şi autorul imaginilor. Octav Fulger acuză cadrele medicale din aceeași unitate că l-au agresat pe tatăl său, când l-au externat. Aspect ce ar fi grăbit decesul regizorului în vârstă de 92 de ani.

Dincolo de modul în care personalul sanitar a abordat situația, nu se știe nici ce s-a întâmplat cu bărbatul. Unii martori susțin că ar fi murit și ar fi fost ridicat, cel mai probabil, de legiști. Totuși, reprezentantul Spitalului de Urgență susţine că neunoscutul ar fi plecat singur, pe picioare.

Conducerea va investiga și plângerea legată de modul în care a fost tratat regizorul Octavian Fulger.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO