Nou record de infectări cu Covid-19. Se iau în calcul teste pentru cei care intră în țară

Ultima actualizare: 24-09-2020 08:05

România înregistrează un record înfricoșător de infectări, în ultimele 24 de ore: 1.767 de pacienți au fost diagnosticați cu COVID-19.

47 de bolnavi au murit, iar în secțiile de terapie intensivă sunt aproape 500. În aceste condiții, Ministerul Sănătății ia în calcul să ceară test de Covid celor care vor veni în țara noastră. În toată lumea, responsabilii impun noi restricții severe pentru a opri răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Cifrele oficiale arată nu doar o creștere a numărului de cazuri ci și un grad de ocupare ridicat al paturilor de la terapie intensivă. 498 de bolnavi sunt acum în stare gravă, iar secțiile sunt sufocate de numărul mare de bolnavi.

Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva": „În ceea ce privește numărul de locuri în Terapie Intensivă, nu avem niciun loc liber în compatimentul de la Boli Infecțioase.”

Pe fondul creșterii numărului de infectari, Ministrul Sănătății se gândește să ceară teste Covid tuturor celor care vin în România. În ultimele 24 de ore, aproximativ 70.000 de persoane au trecut granițele țării noastre.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Avem în discuții și un studiu, urmând să propunem CNSU și guvernului pe această temă astfel de decizii.”

Reporter: „Cine va suporta costul?”

Nelu Tătaru: „Cel care se întoarce în țară."

În acest fel dispare și perioada de carantină impusă persoanelor care veneau din zone roșii. De altfel, țări cu largi comunități de români înregistrează mii de cazuri zilnic, potrivit raportărilor oficiale.

Bilanțul țării noastre din ultimele 24 de ore ne arată că suntem pe un trend ascendent, iar printre noii confirmați sunt și copii. La Galați, un liceu a fost închis pentru că trei elevi au Covid-19. Două dintre cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Andra Ionescu, director Colegiul Național Costache Negri, Galați: „Este împreună cu încă două colege de clasă în aceeași cameră, ceea ce înseamnă că, de fapt, și acele două colege vor intra în regimul de izolare.”

Într-un internat sunt cazați 57 de elevi. Acolo au locuit și cele două fete de clasa a zecea care au fost diagnosticate pozitiv. Toți părinții au fost anunțați să vină în cursul zilei de miercuri și să își ia copiii acasă, pentru că urmează să fie făcută o dezinfecție generală.

Onuț Atanasiu, inspector școlar general, Galați: „Direcția de Sănătate Publică a recomandat liceului să intre în scenariul roșu."

Și la București, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică vor face o anchetă la Spitalul Elias, după ce au aflat pe cale neoficială că trei rezidente au fost diagnosticate cu Covid-19.

Cele trei rezidente lucrau în secția de Obstetrică-Ginecologie și au fost testate pozitiv la noul coronavirus. Conducerea este acuzată că nu ar fi raportat situația, iar unitatea a venit abia miercuri cu precizări oficiale. A confirmat cazurile, dar susține că laboratorul care a prelucrat analizele trebuia să fi anunțat DSP. Totuși, inclusiv ministrul Tătaru susține că procedurile au fost încălcate. Cel mai probabil, o anchetă la nivelul Direcției de Sănătate Publică va face lumină.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO