Situaţie disperată pentru o familie din Iaşi, care a rămas fără casă. Oamenii au nevoie de ajutor

Dată publicare: 29-09-2017 17:14
Dată actualizare: 09-10-2017 13:31


Situaţie disperată pentru o familie din judeţul Iaşi, care a rămas fără casă în urmă unui incendiu. Flăcările le-au mistuit toate lucrurile din locuinţa. Au izbucnit în miezul zilei, când părinţii munceau în grădina, împreună cu fiul lor de 16 ani.

Din locuinţa modestă a familiei din comună Miroslava au mai rămas doar pereţii înnegriţi de fum, un aer greu de respirat şi un potop de griji. Rudele au sărit imediat în ajutor şi au sunat la pompieri, însă nu au mai salvat nimic. Din primele cercetări, toată nenorocirea ar fi pornit de la un scurtcircuit.

În timp ce părinţii au plecat prin alte sate să caute ajutor, fiul lor de 16 ani a preferat să se învoiască de la şcoală pentru a cară molozul.

Andrei Ajdoaicei, fiul: "Eram afară, făceam treaba şi am văzut că iese fum prin pod. Am intrat în casă, dar era un fum de nu mai puteai. Am sunat la pompieri şi am luat apă repede să stingem".

Rudele spun că îi pot ajută doar cu mâna de lucru pentru a construi măcar o camera sau pentru a reface casă, dar nu au bani de materiale.

Şi vecinii le plâng de milă celor trei, care acum dorm pe o saltea donată de cineva.

Pe lângă materiale de construcţie, familia are nevoie şi de haine, căci le-au ars toate lucrurile.


VIDEO PROTVPLUS.RO