Situație disperată la Iași. Bolnavii COVID nu au voie sa iasă din ambulanțe și își fac nevoile în saci de plastic

Ultima actualizare: 12-10-2021 11:08
Ambulanțe

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași a înregistrat, luni, un număr record de bolnavi COVID-19.

 

11 pacienţi pe ventilator şi 33 pe oxigen s-au numărat, luni, în UPU, iar la Triaj alte zeci de persoane cu dificultăți de respirație așteptau rezultatul testelor COVID sau un loc la oxigen.

Medicii din prima linie au declarat, pentru Ziarul de Iași, că pacienții nu au voie să părăsească ambulanţele nici dacă doresc să meargă la toaletă și, astfel, s-a luat decizia ca pacienții să își facă nevoile în saci de plastic. Pe lângă acest lucru, ambulanţele au stat ore în şir cu bolnavi COVID aşteptând să se elibereze un loc la UPU „Sf. Spiridon”.

„Noi, în acest moment, facem medicină de dezastru. Nu trebuie să fie vreun cutremur, vreun cataclism ca să facem mediciană de dezastru. Ceea ce este acum, aceasta este”, a spus prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Sursa citată precizează că pe parcurusul zilei de luni s-au efectuat 52 de externări, dar ambulanțelele se aflau în continuare în curtea spitalului. Tot luni s-au înregistrat 300 de noi cazuri de infectări şi 12 decese.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO