Șinele de tren s-au fisurat din cauza gerului. CFR: Trenurile înregistrează întârzieri

Ultimul update: Vineri 30 Noiembrie 2018 11:45
Data publicarii: Vineri 30 Noiembrie 2018 10:00
Categorie: Actualitate
calcat de tren

Compania CFR SA anunţă că, vineri dimineaţă, traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, transmite news.ro.

În judeţul Braşov, între Ghimbav şi Bartolomeu, angajaţii Regionalei CF Braşov fac lucrări de consolidare a şinei, pe segmente izolate unde au fost identificate fisuri, însă traficul feroviar nu este afectat, deoarece trenurile circulă pilotat, precizează CFR.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că traficul feroviar pe Magistrala 200 între Ghimbav şi Bartolomeu, judeţul Braşov, a fost reluat după remedierea deficienţelor privind şina fisurată din cauza temperaturilor scăzute. Cele două trenuri de călători de pe rutele Sibiu - Bucureşti, respectiv Budapesta - Bucureşti, care staţionau, s-au pus în mişcare către destinaţii.

Pe de altă parte, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că la această oră traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile.

"În această perioadă, în care sunt anunţate temperaturi negative la nivelul întregii ţări, personalul feroviar face verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată astfel încât, în cazul în care, din cauza temperaturilor negative înregistrate la nivelul solului, apar deranjamente sau defecţiuni tehnice la componentele infrastructurii feroviare, personalul de specialitate să intervină pentru remediere şi consolidare. Precizăm faptul că aceste măsuri sunt necesare din considerente de siguranţă şi pentru menţinerea continuităţii în traficul feroviar pe întreaga reţea", arată CFR SA.

La această oră, un număr redus de trenuri înregistrează întârzieri la sosire, întârzierile fiind însă determinate de adaptarea circulaţiei la condiţiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.

"În judeţul Braşov, între staţiile Ghimbav şi Bartolomeu, angajaţii Regionalei CF Braşov desfăşoară lucrări de consolidare a şinei, pe segmente izolate unde au fost identificate fisuri, însă traficul feroviar nu este afectat, deoarece trenurile circulă pilotat, sub atenta supraveghere a personalului feroviar aflat pe teren", precizează sursa citată.

Pasagerii sunt rugaţi ca, înainte de plecarea la drum, să se informeze telefonic la gara din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pe site-ul www.cfr.ro.

Anterior, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informa că circulaţia feroviară era întreruptă pe Magistrala 200 între Ghimbav şi Bartolomeu, judeţul Braşov, din cauza unei şine fisurate în urma temperaturilor scăzute.

 

calcat de tren Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
scutul anti-racheta de la Deveselu
Ce spune ministrul Apărării despre desființarea scutului de la Deveselu
Osemintele Regelui Carol al II-lea, aşezate în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş
Prima declaraţie făcută de medicul care a parafat desfăşurarea unui studiu bizar în Ilfov
Hoțul care a furat labradorul s-a văzut la ProTV și a sunat stăpânul: ”Alo, eu sunt ăla”
Sute de persoane la manifestaţia din Piaţa Victoriei pentru susţinerea Laurei Kovesi
Facebook și Google se unesc împotriva mesajelor anti-vaccin. Măsurile anunțate
arad, masina, tanar,
A căzut cu maşina de pe un pasaj, a picat pe roți și a ieșit singur din autoturism
Descoperire macabră în pădurea Trivale din Piteşti. Cine este bărbatul găsit mort
O mașină a ars complet pe o stradă din Deva. Proprietarul nu avea asigurare
Labradorul furat din curte a fost găsit. Hoții voiau să îl vândă pe net, cu 220 de euro
Planul ”de filme” al unui turc închis într-un penitenciar de maximă siguranţă din România
Tânăra din imaginile şocante în care un individ o lovea cu bestialitate, a fost găsită. Cine este