Sfârșit tragic pentru o bătrână nevăzătoare. A fost găsită carbonizată în locuința ei

Ultima actualizare: 07-01-2020 13:25

Sfârșit tragic pentru o bătrână de 87 de ani din județul Neamț. Femeia a fost găsită carbonizată, după ce locuința ei a fost cuprinsă de flăcări.

Vecinii, alertați de fumul gros, au fost cei care au sunat la 112, dar pentru bătrână a fost prea târziu. Acum autoritățile fac cercetări pentru a afla ce a provocat nenorocirea.

Incendiul a izbucnit marți dimineață, în jurul orei 3, la un grup de locuințe sociale aflate la marginea orașului Roman. Locatarii treziți din somn de fumul gros au sunat disperați la 112.

Rudele bătrânei, care locuiesc în același complex, au încercat să intre după victimă, dar nu au reușit. Nici pompierii nu au putut intra imediat din cauza flăcărilor violente.

Maria Farcaș, fiica femeii: „A bătut la mine la ușă, a țipat, au încercat să intre să o salveze, dar erau flăcări. Era nevăzătoare, nu s-a putut mișca.”

Locuința bătrânei a fost cea mai afectată. Flăcările au distrus însă parțial alte patru locuințe.

Aproximativ 50 de persoane- adulți și copii- au fost evacuați.

Vasile Buliga, vecin: „A venit un nepot de-al meu. Ieșiți repede afară că a luat foc. Era holul plin de fum și am ieșit afară cu copiii. A ars tot din casa bătrânei, ea era bolnavă și stătea numai în pat. Mai venea fiica pe la ea și o lua cu căruciorul.”

Elena Călin , vecin: „S-a petrecut repede totul, nu au apucat să stingă sau noi să apucăm să aruncăm cu apă, cu ceva. Prea repede a fost. Două camere sunt afectate. Au fost niște bidoane cu apă dar nu am putut face nimic."

Pompierii s-au luptat să stingă incendiul aproape două ore.

Constantin Luca, ISU Nemt: „Am fost la fața locului cu trei autospeciale. Am lichidat incendiul și am găsit o victimă de 87 de ani."

Din primele cercetări, cel mai probabil incendiul a izbucnit de la jarul căzut din soba aflată în camera bătrânei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO