Au scăzut prețurile pe litoral, din lipsa turiștilor. Unele hoteluri au reduceri de 50%. Cât costă o masă în Mamaia
Cum pe litoral cam bate vântul a pagubă, pare că suntem în sezonul reducerilor. Cei din industria ospitalității apelează la tot soiul de trucuri ca să-i convingă pe români să meargă totuși aici, la mare.
Turiștii care vin în această perioadă la mare vor avea surpriza unor prețuri mai mici, de exemplu în stațiunea Mamaia.
Cei care stau mai multe zile sau vin de mai multe ori pe litoral pot alege un abonament pentru șezlong pentru toată vara. Alți patroni fac reduceri la sporturile nautice. Au scăzut tarifele și în restaurante.
În Mamaia, spre exemplu, meniul zilei costă 45 de lei, dar nu mai include și desertul. În anumite localuri, proprietarii spun că vor suporta ei mărirea de TVA.
Ca să-i convingă pe turiști să rămână cât mai multe zile la mare, administratorii unei plaje au venit cu o ofertă tentantă: șezlonguri cu abonament.
Iulia Dămășaru, manager plajă: „Prețul unui abonament este de 550 de lei pentru întreaga perioadă a sezonului estival. Fiecare oaspete poate veni în orice zi a săptămânii, în orice interval orar, orice rând la plaja noastră.”
Altă plajă, altă ofertă. Dacă în mod normal închirierea unui șezlong costă 50 de lei pentru o zi, veți beneficia de o reducere dacă stați aici cel puțin 3 zile și veți plăti doar 30 de lei pentru un șezlong.
Răcoritoare din partea casei și reduceri la practicarea sporturilor pe apă sunt alte facilități incluse.
Lucian Ene, manager plajă: „În prețul achiziționării unui șezlong, turiștii beneficiază de o reducere la baza nautică de 20%, care constă la skijeturi, saltelele, hidrobicicletele și plus o limonadă gratis sau o apă plată.”
În această perioadă sunt șanse mari să dați mai puțini bani și la restaurantele de tip autoservire.
Costel Bacula, manager autoservire: „La tot meniul, reduceri 10%. Și ca mine au făcut mulți. Un șnițel cu cartofi prăjiți 35 de lei, o ciorbă 20 de lei. Prețuri mai ieftine ca în oraș la mâncare.”
Răzvan Chițan, manager autoservire: „La mici am ieftinit. Anul trecut un mic era 7 lei, anul acesta l-am făcut 4,50 lei, plus că oamenii când mănâncă foarte mulți mici beau și bere și încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul.”
Ionuț Vâlcescu, manager restaurant: „În ultima vreme am scăzut prețurile cu 10%. Suportăm noi mărirea TVA-ului și încercăm să fie cât mai bine.”
De la 1 august și unele hoteluri au făcut reduceri de până la 50% la pachetele de 5 nopți.