Senatorii au votat modificarea legii antifumat. Locurile in care fumatorii si-ar putea aprinde tigarile, in public

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59

Fumatorii si-ar putea aprinde in curand tigarile in spatii publice inchise, insa intr-unele amenajate special pentru ei.

Primul pas pentru ca acest lucru sa devina posibil l-au facut marti senatorii. Acestia au votat pentru aceasta modificare, insa este nevoie si de acordul deputatilor.

Fumatorii inraiti, senatoarea Steliana Miron si deputatul Daniel Fenechiu au scris un amendament care le-ar da voie celor care au acest viciu sa poata fuma si in locuri publice inchise. Conditiile sunt insa foarte stricte: spatiul pentru fumatori trebuie sa fie inchis, eventual bine ventilat, iar fumul sa nu patrunda in restul incaperilor.

Cu 6 exceptii amendamentul a fost votat de toti senatorii. Unii dintre alesi ne-au explicat ca au votat "pentru" dupa ce mai multi patroni de restaurante li s-au plans ca sunt aproape de faliment de cand fumatorii nu le mai trec pragul.

Eugen Tapu Nazare, presedintele comisiei economice din Senat: "Noi trecem dintr-o extrema in alta, mai multi patroni ne-au sesizat ca trebuie sa schimbam legea."

Modificarea a fost acceptata si de un nefumator, senatorul Ciprian Rogojanu, cunoscut drept Cici de la trupa Sistem.

Ciprian Rogojan, senator independent: "E ok ca si ei sa aiba locul de fumat, dar si ei sa respecte sa nu miroasa a fum cand vin cu copilul."

Fumatorii mai au de asteptat insa cateva saptamani. Camera Deputatilor este decizionala in cazul acestui proiect.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO