Seful Politiei Sibiu ar fi fost amenintat dupa uciderea ursului: "Mi-a zis ca o sa-mi rapeasca copiii si o sa le faca la fel"

Ultima actualizare: 21-10-2016 07:08

Acuzatiile indreptate catre seful politiei municipale Sibiu, care a decis impuscarea ursului au starnit reactii in lant. Comisarul Cristian Negru si-a anuntat luni seara demisia.

A venit la Bucuresti, dupa ce ar fi fost amenintat de persoane anomime si spune ca a actionat pentru siguranta oamenilor. Pe de alta parte, ministrul de interne, Dragos Tudorache, sustine ca la acel moment animalul nu reprezenta un pericol. Intre timp, anchetatorii au cerut imaginile de pe camerele de supraveghere din oras.

Comisar Negru Cristian, seful politiei Municipiul Sibiu: "Ma retrag din conducerea Politiei Municipiului Sibiu. Fac asta din doua motive. Unul, pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenita in cadrul anchetei penale din pozitia pe care o detin, iar al doilea motiv - contextul amenintarilor pe care le-am primit in ultimele 12 ore. Am primit un telefon anomin prin care mi se zicea ca o sa mi se rapeasca copiii si or sa fie supusi la acelasi tratament, cum am supus noi animalul."

Cu cateva ore mai devreme ministrul de Interne isi exprimase clar pozitia

Dragos Tudorache, ministrul Afacerilor Interne: "La acel moment nu mai exista un pericol pentru viata oamenilor, era o curte bine delimitata unde se putea incerca iar trachilizarea."

Seful politiei Municipiului Sibiu a solicitat luni seara o intalnire fulgeratoare cu reprezentantii Politiei Romane, pentru a clarifica aspecte legate de scandalul care s-a iscat dupa ce a fost impuscat ursul.

Comisar Negru Cristian, seful politiei Municipiul Sibiu: "Decizia imi apartine si mi-o asum integral, dar imi asum respnsabilitatea nu si vinovatia. Prioritatea noastra a fost salvarea vietii oamenilor, dupa salvarea vietii animalului. Am incercat tranchilizarea acestuia."

Intre timp, anchetatorii au reconstruit filmul intamplarii.

Camerele de supraveghere instalate in Sibiu au surprins ursul pentru prima oara la ora 5 si 22 de minute. Ratacea intr-o parcare. La 7 si 48 de minute il vedem insa alergand pe strazi in zona Facultatii de Economie. Studentii incearca sa se puna la adapost.

In tot acest timp s-au inregistrat 28 de apeluri la 112, prin care diverse persoane au cerut ajutor. Intr-un final, cand au intervenit, autoritatile "s-au grabit" sa sacrifice ursul, desi in curtea in care era incoltit nu erau oameni in pericol si putea fi tranchilizat - a stabilit ministrul de Interne. Cel care a apasat pe tragaci este chiar seful Politiei Municipale din Sibiu, Cristian Negru.

Dragos Tudorache, ministrul Afacerilor Interne: "Exista o responsabilitate pe aceasta decizie luata de catre seful inspectoratului de politie."

Pe de alta parte, in inregistrarile de pe statiile politistilor prezenti la interventie se aude si indemnul lui Negru care le cere agentilor sai sa dea cu masina peste urs. Informatia este confimata de ministrul de Interne.

Dragos Tudorache, ministrul Afacerilor Interne: "In raport apare ca fiind o instructiune data din partea sefului politiei, cel care coordona."

Insa respinsa de seful politiei...

Comisar Negru Cristian, seful politiei Municipiul Sibiu: "Afirmatia cu privire la lovirea animalului cu masina nu imi apartine."

Raportul Corpului de Control concluzioneaza ca trebuie instituit "un comandament de urgenta la nivel local", care sa poata interveni pentru prinderea in viata a animalelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO