Mama lui Sebastian Ghita cere anularea sechestrului pus pe banii de pensie. De ce i-au fost "inghetate" conturile

×
Codul embed a fost copiat

Mama deputatului Sebastian Ghita a ajuns joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Maria Ghita le-a cerut judecatorilor le-a cerut magistratilor sa anuleze sechestrul pus si pe conturile ei, dar mai ales, sustine ea, pe banii de pensie.

"Situatia" de care vorbeste Maria Ghita, mama lui Sebastian Ghita, se refera la sechestrul asigurator nelimitat pus de procurorii DIICOT pe toate conturile, proprietatile si firmele care au legatura directa sau indirecta cu acesta.

Si cum cea care i-a dat viata este actionara la mai multe societati comerciale, si conturile ei au fost blocate. Procurorii incearca astfel sa puna la adapost suma de 130 de milioane de lei, bani pe care deputatul i-ar fi spalat.

Pe de alta parte, cei vizati de aceste masuri au incercat sa-i convinga pe magistrati ca au de suferit fara sa fie vinovati. De acelasi lucru s-a plans de altfel si Sebastian Ghita, care a cerut anularea acestei masuri. Deputatul a contestat astazi si controlul judiciar care nu ii permite sa paraseasca Ploiestiul ori sa intre in Palatul Parlamentului.

Sebastian Ghita a ajuns la sediul Instantei Supreme, dar nu a mai facut declaratii, asa cum obisnuia. Spre deosebire de acum 2 zile, deputatul suspendat nu le-a mai cerut jurnalistilor sa nu-l impinga, aceasta fiind obsesia sa, sa nu fie atins de reporteri.

Citește și
Sebastian Ghita FOTO AGERPRES
Sebastian Ghita: "Masurile DNA par un fel de razbunare". Deputatii juristi cer sa fie sesizata Curtea Constitutionala
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Ghita incearca joi sa-i convinga pe judecatori sa-i ridice controlul judiciar care a fost instituit impotriva sa si care-i interzice sa-si exercite mandatul de parlamentar si nu-i da voie sa paraseasca teritoriul administrativ al municipiului Ploiesti.

De asemenea, el asteapta un verdict si in ceea ce priveste contestatia depusa impotriva sechestrului asigurator care a fost pus pe averea sa. El s-a plans ca, dupa ce procurorii DNA i-au blocat conturile bancare, este in imposibilitatea de a-si asigura cele necesare traiului de zi cu zi.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Sebastian Ghita incearca sa scape de sechestrul pe avere.
Sebastian Ghita incearca sa scape de sechestrul pe avere. "Nu pot plati gunoi, apa, energie. Nu sunt lasat sa traiesc"

Situatia pare fara de iesire pentru Sebastian Ghita. Pana de curand un prosper om de afaceri, acesta a ajuns sa se planga ca de cand i-au sechestrat procurorii averea, nu mai poate sa isi intretina familia si risca sa ramana in urma cu facturile.

Sebastian Ghita:
Sebastian Ghita: "Masurile DNA par un fel de razbunare". Deputatii juristi cer sa fie sesizata Curtea Constitutionala

Deputatul Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul cumnatului prim-ministrului, nu este de acord cu masurile dispuse impotriva sa de procurorii anticoruptie.

Elena Udrea:
Elena Udrea: "Sebastian Ghita ar putea sa spuna multe. Probabil ca in vara aceasta vom avea un spectacol real "

"Domnul Ghita ar putea sa spuna multe, pentru ca a fost si este parte in multe lucruri care se intampla in Romania azi", a declarat vineri Elena Udrea.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.