Schema "banii sunt falsi" sau cum au reusit hotii sa mute metoda "accidentul" direct la usa victimelor

30-05-2014 18:27


O noua metoda de inselaciune a inceput sa faca victime. Infractori care se pretind politisti bat la usile oamenilor, ii pacalesc si le iau toti banii din casa, sub pretextul ca sunt falsi.

Culmea e ca acestia ii dau de buna voie. Politistii ne anunta pe toti ca ei nu cer bani sau valuta. Niciodata.

Inselaciunea a pornit cu un telefon pe care victima l-a primit in timp ce era acasa.

FALSUL POLTIST i-a cerut victimei la telefon sa-i pregateasca toti banii pe care ii are in casa si pe care va trebui sa ii predea unui pretins coleg, ofiter de politie, sub pretextul ca la mijloc e vorba despre contrabanda cu bani falsificat.

Cateva minute mai tarziu, escrocul batea la usa victimei, sustinand ca este de la politie. El nu era imbracat in uniforma si nici nu a prezentat o legitimatie de serviciu.

Din neglijenta si neatentie, victima i-a dat falsului politist toti banii din casa, fara sa-si dea seama ca a pierdut intr-o clipa toata agoniseala. Falsul politist a disparut cu banii si nu a ajuns cu siguranta intr-un laborator al politiei.

Abia cateva ore mai tarziu, victima si-a dat seama ca a fost inselata si a anuntat poltiia, pe cea adevarata de aceasta data. Politistii au dat de urma infractorilor care mai inselasera 13 persoane, pacalindu-le ca rudele au suferit un accident rutier.

ATENTIE LA DETALIILE CARE POT FACE DIFERENTA. Un politist care e imbracat in civil va trebui intotdeauna sa se legitimeze. Niciodata oamenii legii nu va vor cere sa predati lucruri prin intermediari. Daca aveti dubii, sunati la sectia de politie.

Politistii atrag atentia tuturor sa nu le dea bani escrocilor si sa nu creada povestile spuse la telefon de necunoscuti.

Tags: bani, falsi, politisti,

VIDEO PROTVPLUS.RO