Scandal la o casă de pariuri din Rahova. Polițiștii, acuzați că au agresat un bărbat recalcitrant

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 18 Mai 2018 08:35
Categorie: Actualitate

Poliţia Capitalei, prin structurile de control intern, efectuează verificări privind modul de intervenţie al unor echipaje pentru aplanarea unui conflict izbucnit joi seara la o casă de pariuri din Bucureşti.

Potrivit Poliţiei Capitalei, joi seara, în jurul orei 20:00, prin apel 112, a fost sesizată o distrugere în incinta unei case de pariuri de pe raza sectorului 5.

La faţa locului s-a deplasat, de urgenţă, un echipaj al Secţiei 19 Poliţie, în interiorul localului fiind identificate mai multe persoane, printre care şi persoana reclamată.

"Bărbatul în cauză, de 41 de ani, aflat în stare de ebrietate, a manifestat in continuare un comportament violent şi ameninţa angajaţii, pe motiv că ar fi pierdut o sumă considerabilă la aparatele din incintă. Evaluând situaţia, poliţiştii au solicitat, prin mijloacele radio, şi prezenţa altor colegi, care au ajuns în cel mai scurt timp. După ce a fost legitimat, poliţiştii au invitat persoana în cauză să-i urmeze la secţie, dar aceasta a refuzat şi a continuat să se exprime violent, fiind susţinută verbal şi de alţi clienţi", informează Poliţia Capitalei.

Sursa citată mai menţionează că, în conformitate cu prevederile legale, poliţiştii au utilizat forţa pentru imobilizarea persoanei, în vederea conducerii la audieri.

"Pe parcursul intervenţiei, poliţiştii au observat că bărbatului i s-a făcut rău, fapt pentru care agenţii i-au acordat primul ajutor. A fost solicitată şi prezenţa unei ambulanţe, dar până la sosirea echipajului medical, bărbatul şi-a revenit. A fost transportat la spital, dar a refuzat orice investigaţie medicală şi a părăsit unitatea spitalicească", mai arată Poliţia Capitalei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, societatea comercială formulând plângere în acest sens.

De asemenea, un alt client al casei de pariuri, care a încercat să îi împiedice pe poliţişti să îşi exercite atribuţiile de serviciu, în mod repetat, interpunându-se între persoana care provocase distrugerea şi poliţişti, a fost imobilizat şi condus la secţia de poliţie, unde a fost sancţionat contravenţional cu 3.000 de lei.

Conform sursei citate, prin structurile de control intern ale Poliţiei Capitalei au fost declanşate verificări cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor.

A salvat o fetiță de la viol, însă atacatorii au căutat răzbunare. Ce i-au făcut 11 ani mai târziu
A salvat o fetiță de la viol, însă atacatorii au căutat răzbunare. Ce i-au făcut 11 ani mai târziu
VIDEO PROTVPLUS.RO
amenda turism
Stenograme din dosarul agențiilor de turism amendate. ”Să facem o regulă ca la mafie”
Episod de vreme severă în Capitală. Șoferii au răbufnit în trafic: ”A fost teroare”
România, amenințată de un lider UE cu Articolul 7. ”Nu sunteți departe de asta”
Greva minerilor din Oltenia ia amploare. ”Laudele nu țin de foame și cald”
Probleme din cauza zăpezii în aproape toată țara. Zonele în care s-au închis școlile
Accident grav în Argeș, după ce un șofer nu s-a asigurat
recidivist
Eliberat mai devreme din închisoare, a lovit din nou. Un singur pumn a fost de ajuns
Procurorii care au investigat violențele din 10 august, cercetați disciplinar
Poliţia Română a scos la concurs 290 de posturi pentru civili. În ce domenii vor lucra
Maşină "scobită" pentru a ascunde ţigări în ea. Cum şi-au dat seama poliţiştii
Probleme pentru procurorul care i-a înjurat și amenințat pe polițiștii care l-au amendat
Pedepsele primite de cei 2 adolescenți care au ucis un taximetrist din Lugoj