Șase români de pe „Diamond Princess”, aduși în țară. Primele imagini din avion

21-02-2020 12:41


Cei șase cetățeni români care au fost pe nava din Japonia, abia ieşită din carantină impusă de infecția cu COVID-19, au fost îmbarcați într-o aeronavă pusă la dispoziție de guvernul italian.

UPDATE - Românii au fost testați în prealabil pentru coronavirus şi rezultatele sunt negative.

Aeronava a decolat deja de la Tokyo și va ateriza în cursul nopții la Berlin, de unde cetățenii români vor fi preluați de către o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale. Ar urma să aterizeze la București sâmbătă dimineaţa.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi români infectați cu noul coronavirus, şi internaţi în Japonia, Ministerul nostru de Externe susţine că starea lor de sănătate este bună.

Ambasada României la Tokyo este în legătură permanentă atât cu ei, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră.

UPDATE - Aeronava militară este programată să decoleze vineri.

Cu acest zbor ar urma să fie aduși în Europa și cei 6 români de pe nava andocată la Yokohama, care au cerut să fie repatriați.

Site-ul lastampa.it a prezentat imagini din momentul plecării aeronavei militare italiene, spre Japonia, precum și imagini din aeronavă, unde a fost instalat un cort din material plastic, închis ermetic.

"A plecat spre Japonia avionul Boeing al Aeronauticii Militare care va readuce în țară cetățeni italieni ce se aflau pe nava de coazieră Diamond Princess. În zona pasagerilor se pot vedea bucăți de plastic transparent care separă mai multe locuri. Cei care vor reveni în Italia vor reintra 14 zile în carantină", informează sursa citată.

Pentru prima dată în aeronavă se vor afla şi specialişti europeni, din cadrul mecanismului de protecţie civilă, dar şi un laborator mobil de analize.

Urmăreşte aici în timp real evoluţia epidemiei de coronavirus

 

 

Cei 6 români de la bordul avionului militar italian au cerut să se întoarcă în ţară. Ultimele informaţii arată că, până acum, 621 de pasageri de la bordul navei au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Dintre aceștia, doi sunt români, ei fiind internaţi într-un spital din Tokyo.

Potrivit autorităților, avionul va face escală în Germania, la Berlin. De acolo o aeronavă a Ministerului Apărării din România îi va prelua pe cei 6 conaţionali şi îi va aduce în ţară.

De la aeroport, românii vor fi duşi direct la centrul de carantină din Capitală unde vor rămâne în următoarele două săptămâni. Pentru transport ar putea fi folosită o autospecială pentru victime, numită MANTRA - maşina cu caracteristici militare ce poate fi transformată în ambulanţă pentru 4 victime care au nevoie de asistență ATI .

Până acum în România nu a fost confirmată nicio infecţie cu noul coronavirus.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO