Sâmbătă, 25 martie, PRO TV marchează Ora Pământului și se alătură celui mai mare eveniment de mediu din istorie

ora pamantului

Milioane de oameni din întreaga lume, instituții și companii sting luminile timp de o oră în cadrul celui mai mare eveniment de mediu din istorie: Earth Hour. PRO TV se alătură acestei inițiative și marchează această mișcare prin schimbarea logoului.

”Ne dorim ca împreună să avem grijă de planetă și să promovăm un comportament sustenabil atât în rândul angajaților, cât și în rândul celor care ne privesc zilnic. Marcarea Orei Pământului este deja o tradiție pentru PRO TV și vine ca o extensie a acțiunilor pe care le-am făcut intern pentru a reduce emisiile de carbon. Intenționăm ca în anii următori toate producțiile noastre sa fie acreditate albert”, spune Aura Zaharia, CFO PRO TV și ambasador Environmental and Social Governance (ESG). 

În fiecare zi, PRO TV implementează planuri concrete pentru a reduce impactul negativ asupra mediului și pentru a proteja planeta. PRO TV ia măsuri pentru a reduce emisiile de carbon ale producțiilor sale, dar și pentru a le oferi angajaților soluții pentru un mediu de lucru sustentabil. În această mișcare, PRO TV vizează reducerea amprentei de carbon.

Importanța conștientizării problemelor climatice și, mai ales găsirea soluțiilor care să rezolve aceste probleme trebuie să fie unul din punctele principale de pe agenda fiecărei companii. Consumăm resurse limitate și, uneori foarte greu regenerabile, producem mult prea mult și nu întotdeauna sustenabil. Orice schimbare care vine în ajutorul mediului înconjurător e bine-venită. PRO TV ia parte în fiecare an la diverse evenimente speciale ce au drept scop educarea publicului nostru și creșterea nivelului de conștientizare asupra problemelor legate de mediu. E deja o tradiție să sărbătorim alături de întreaga planetă, pe 25 martie, “Ora Pământului”. O să stingem și noi un bec animat aflat în centrul logo-ului PRO TV susținând astfel mișcarea globală. Pe tot parcursul anului o să fim alături de multe alte evenimente de acest fel și vom adapta logo-ul PRO TV la aceste momente speciale. Uitați-vă cu atenție în colțul stânga sus al tv-ului!, a spus Vasile Alboiu, Director de Creație PRO TV.

Printre măsurile implementate deja în rândul producțiilor TV, dar și la sediu, se numără: înlocuirea elementelor de unică folosință cu elemente reutilizabile - paharele de plastic au fost înlocuite cu sticle, căni și termosuri, tacâmurile și caserolele de plastic au fost eliminate complet, deșeurile sunt colectate selectiv, iar începând din luna martie 2023, PRO TV beneficiază la sediu de energie 100% regenerabilă. Printre producțiile care au obținut până-n prezent certificarea ALBERT Carbon Neutral Sustainable Production sunt: Românii au talent, Vocea României, Ce spun românii, sezoanele 1 și 2 din serialul Clanul, Batem Palma?, Lecții de viață, iBani, Doctor de bine, iar numeroase alte producții PRO TV sunt deja în curs de acreditare.

Citește și...
Când intră banii pe cardurile pentru alimente și mese calde. O nouă tranșă din ajutorul guvernamental
Când intră banii pe cardurile pentru alimente și mese calde. O nouă tranșă din ajutorul guvernamental

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, pe 15 iunie. Sunt peste 2,4 milioane de oameni beneficiari ai ajutorului guvernamental.

O altfel de zi a copilului. Refugiați în România, micuții ucraineni au o singură dorință:
O altfel de zi a copilului. Refugiați în România, micuții ucraineni au o singură dorință: "Să fiu sănătos și în viață"

Să fie pace! Asta își doresc de ziua lor copiii ucraineni refugiați la Iași de când a început războiul în țara lor. De 1 iunie, municipalitatea a organizat un spectacol pentru sute de copii, iar sărbătoriții au primit în dar jocuri, haine și dulciuri.

E oficial. Ordonanța care mărește salariile profesorilor a fost publicată în Monitorul Oficial
E oficial. Ordonanța care mărește salariile profesorilor a fost publicată în Monitorul Oficial

Majorările anunțate de Guvern au fost oficializate prin publicarea lor în Monitorul Oficial. Puteți citi documentul AICI

Recomandări
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor:
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, joi, declarații dure la adresa cadrelor didactice, după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu ultima ofertă făcută de Guvern și că greva din învățământ va continua.

Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius:
Ungaria nu vrea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius: "Să fim clari în această privinţă"

Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie, de la Vilnius, a declarat, joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informează Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală
Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală

Ordonanţa de urgenţă privind educaţia a fost adoptată de Guvern, iar negocierile cu sindicatele au luat sfârşit, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.