"Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu". Istoria unei expresii care a devenit celebra in Romania. VIDEO

Ultima actualizare: 22-08-2014 07:09

"Rusine, Dinu Patriciu" este o expresie care a devenit celebra in Romania, in decembrie 2009, dupa o conferinta de presa sustinuta de Traian Basescu.

La finalul acelei conferinte, Basescu a spus cu ochii in lacrimi: "Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!"

Totul a pornit de la "razboiul" dintre omul de afaceri si presedintele Romaniei, declansat in urma publicarii in ziarul Gardianul a unei inregistrari video in care Traian Basescu parea ca loveste un copil. Este vorba de celebrul "pixel albastru", despre care Institul National de Expertize Criminalistice a spus intr-un raport oficial ca "inregistrarea contestata contine elemente de editare computerizata, in sensul alterarii integritatii. Nu este autentica si nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice".

"Unii vor sa castige alegerile prin realizarea unor falsuri si minciuna", a comentat presedintele rezultatul expertizei, dupa care a concluzionat, la finalul conferintei de presa: "Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!".

Apoi, seful statului l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu - cel care a vorbit primul despre acest celebru incident cu doar o zi inainte ca imaginile sa fie facute publice - solicitand despagubiri simbolice de 1 leu. Traian Basescu a castigat definitiv acest proces.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO