O ancheta este in plina desfasurare la Spitalul de Pediatrie din Galati in urma decesului unei fetite de trei saptamani. Parintii sustin ca medicii i-au gasit bebelusului un chist ovarian si le-au propus o interventie chirurgicala de extirpare.

Mama fetitei, in varsta de 22 de ani, a nascut, in urma cu trei saptamani, un bebelus care cantarea trei kilograme si o suta de grame. Copila a primit nota opt. Femeia sustine ca medicii i-au spus atunci ca este perfect sanatoasa. Dupa o saptamana, aceiasi medici i-au spus mamei ca i-au descoperit fetitei un chist ovarian apos si i-au propus interventia chirurgicala.

Mama sustine ca a vrut sa duca bebelusul la Bucuresti, dar a fost asigurata ca operatia se poate face fara probleme si la Galati. Din pacate, ieri la citeva ore dupa interventia chirurgicala copila a murit. Indurerata, mama fetitei a depus plangeri la Parchet si la Colegiul Medicilor. La randul lor, sefii Spitalului de Pediatrie din Galati au declansat o ancheta interna si asteapta rezultatul necropsiei. Pina acum se stie ca fetita de trei saptamani a murit din cauza unor complicatii post operatorii.

Mama fetitei este furioasa. Nu intelege cum a fost posibil ca cea mica sa se stinga dupa operatie.
"Sa se faca dreptate, sa se demonstreze ca analizelele copilului meu au fost bune", spune ea.

Ionel Istrate, bunicul copilului:"A iesit doamna doctor din operatie, a zis ca a decurs normal si, dupa aia, anestezista sa spuna ca au mai aparut alte probleme."

Ionica Cocu, matusa copilului -"Familia a vrut sa plece mai departe, catre Bucuresti. Dumneaei a garantat 99 la suta ca se va face bine copilul aici. La iesirea din operatie ni s-a spus ca totul a fost bine si, dupa doua ore si jumatate, trei ore, sa fie declarat copilul mort."

Medicii din spital vorbesc despre complicatii care au dus la sfarsitul tragic al bebelusului, dupa operatie. O ancheta interna va lamuri toate circumstantele.
Dr. Geta Badiu, director medical Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan", Galati -"A trebuit sa se practice o interventie chirurgicala in urma cu 24 de ore, pentru ca acest chist gigant de ovar s-a torsionat. Post-operator au aparut complicatii care au dus la insuficienta multipla de organe si cu deces, din pacate."

Familia a luat legatura cu un avocat si cere sanctionarea vinovatilor.

Mirela Cioroi, avocat Baroul Galati -"Vom depune plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati pentru a se cerceta daca a fost savarsita infractiunea de ucidere din culpa, vom sesiza, de asemenea, Colegiul Medicilor, in privinta savarsirii malpraxisului si directorului spitalului, pentru a se verifica daca medicii si angajatii spitalului au facut toate demersurile necesare."

Dr. Valentin Boldea, DSP Galati -"Conform procedurilor, comisia de malpraxis se va intruni in perioada urmatoare, va extrage un expert din lista nationala pentru efectuarea unui raport de expertiza, iar in termen de 90 de zile comisia va trebui sa dea un verdict."

Fetita nu a apucat sa fie botezata. Ar fi trebuit sa primeasca numele Maria Alexandra. Parintii lucreaza la un abator din Germania, iar mama se intorsese in tara pentru a naste acasa. Tatal fetitei a fost anuntat in urma cu putin timp despre nenorocire si este in drum spre Romania, pentru a-si inmormanta copilul.