Rudele a doi pacienti morti de gripa porcina, dupa un transplant de rinichi, au depus plangere penala. Pe cine acuza

Dată publicare: 12-05-2016 12:46
Dată actualizare: 15-05-2016 02:18


Rudele celor doi pacienti din Suceava si Cluj care au fost operati cu succes la Institutul de Urologie si Transplant din Cluj si au primit cate un rinichi, dar au murit apoi de gripa porcina, au depus o plangere penala.

Reclamatia ii vizeaza atat pe medicii care i-au avut in grija pe cei doi pacienti, cat si pe profesorul Mihai Lucan, seful Sectiei de Transplant Renal. Acestia sustin ca neglijenta medicilor a provocat moartea celor doi.

Cele doua familii au depus plangerea penala la Parchetul de pe langa judecatoria Cluj si vor ca medicii care s-au ocupat de cei doi pacienti sa fie cercetati pentru ucidere din culpa. Acestia sustin ca tratamenul post transplant nu a fost unul corespunzator si a dus la moartea celor doi.

Femeia de 64 de ani din Cluj a primit un rinichi nou anul trecut si totul parea sa mearga bine, insa s-a internat in 12 ianuarie din nou la Institutul de Transplant Renal din Cluj pentru ca avea o infectie urinara.

In aceeasi zi cel de-al doilea pacient, un barbat de 52 de ani din Suceava a primit un rinichi nou in acelasi spital. In scurt timp, amandoi s-au imbolnavit in spital de gripa porcina si au fost transferati la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj unde au murit rapusi de virus. Medicii institutului sustin ca sunt nevinovati.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO