Romanul care a santajat un irlandez pana s-a sinucis, arestat. Cum l-a amenintat: "Daca incerci ceva, iti distrug viata!"

Ultima actualizare: 01-11-2016 07:04

Individul din Timisoara care l-a santajat pe un adolescent din Irlanda, pana l-a determinat sa se sinucida, a fost acum arestat preventiv.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au avut probe clare: mesajele de un cinism greu de descris, prin care barbatul de 31 de ani ii cerea bani ca sa nu publice filmulete deocheate cu el. Baiatul le facuse gandind ca romanul este, de fapt, o fata pe care ar fi vrut sa o cucereasca. Presa britanica a mediatizat povestea dureroasa a baiatului, iar procurorii DIICOT au preluat ancheta si l-au prins pe santajist.

Discutiile dintre romanul de 31 de ani, acuzat de pornografie infantila si santaj, si adolescentul din Irlanda de Nord, au fost suficiente pentru ca judecatorii sa il trimita dupa gratii pe suspect.

Mesajele dure de amenintare pe care le primea baiatul care in final s-a sinucis erau menite sa il convinga sa ii trimita romanului cateva mii de lire.

In schimbul banilor, filmuletele deocheate cu adolescentul nu mai apareau in mediul virtual sau in casuta de mesaje a prietenilor. Iar presiunea nu se oprea aici, spun anchetatorii. Romanul, care se dadea drept fata in mesaje, insista ca irlandezul sa nu cheme politia.

"Nu incerca vreo prostie, pentru ca am sa public imediat filmuletele cu tine! De asemenea, mai am 2 DVD-uri criptate cu prostiile tale, la prietenii mei! Daca incerci ceva, o sa iti distrug viata! Nu ma forta! Fii cuminte! Mai ai 47 de ore si 20 de minute!!!" - i-a transmis timisoreanul.

Nu doar victima era amenintata, ci si prietenii baiatului, care ar fi putut sa reclame ce se intampla: "Sunt aproape de limita! Foarte curand o sa public toate acele filmulete si poze, daca nu răspundeti! V-ati dus la politie? : ))) HAHA!!! Asteptati sa vedeti cum va fi viata lui Ronan dupa ce trimit toate acele filmulete prietenilor si profesorilor lui!"

Anchetatorii DIICOT, spun ca individul a continuat cu sange rece santajul, chiar si dupa ce adolsecentul si-a pus capat zilelor. Acum, individul este in catuse. Comportamentul lui i-a uluit pe vecinii din Timisoara.

Arestarea romanului a fost relatata de BBC si cateva publicatii locale, care au urmarit povestea inca de la inceput. Moartea adolescentului irlandez a fost mediatizata si investigata de politistii de acolo, care au mers pe fir pana cand au ajuns in Romania. De aici, investigatia a fost preluata de DIICOT.

Gary Reid, detectiv Irlanda de Nord: "A fost o ancheta extrem de complexa si elaborata si multumim tuturor agentiilor care ne-au ajutat."

Individul risca cel putin 7 ani de inchisoare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO