Romanii nu mai ingrasa porcul in ajun, ci il fura. Patru transporturi din Ungaria, oprite de Politie

Ultima actualizare: 24-11-2013 01:49

Cu o luna inainte de Craciun piata neagra incepe sa duduie de oferte "bine hranite" si numai bune de pus pe masa de sarbatori.

Patru transporturi de porci vii au fost oprite, in judetul Arad, iar autoritatile spun ca animalele au fost furate din Ungaria si urmau sa fie vandute la noi.

Soferii celor patru camionete au sustinut insa, vehement, ca au cumparat animalele de la tarani si toti cei 146 de godaci erau pentru consum propriu sau pentru prieteni.

Controlul de rutina a avut loc in localitatea de frontiera Turnu, judetul Arad. Politistii le-au cerut soferilor actele pentru marfa, insa acestia au ridicat din umeri.

Grasunii erau toti inghesuiti in microbuze, fara hrana sau apa si abia mai respirau. Cu greu ar fi rezistat pana in Bihor, Galati sau Teleorman, acolo unde indivizii spuneau ca trebuie sa ajunga.

"Ne-a prins politia. Vrea sa ne confiste, nimeni nu zice nici o vorba, sa ne ia purceii, de la oameni de acasa i-am cumparat fiecare 10-15 bucati si vrea sa ne ia purceii. Nu avem acte, ca omul daca ne da 2-3 purcei, cum sa ne dea acte?", a spus un sofer.

Insa banuielile autoritatilor par sa fie justificate mai ales ca porcii au urechile insemnate la fel ca ale celor din fermele unguresti.

Lucrurile au degenerat cand inspectorii veterinari au venit sa se intereseze de soarta animalelor.

"Ii ducem inapoi la proprietari, domnul doctor, va rugam, nu merge cu forta, vrea sa ne ia porcii cu politia, da' i-am cumparat pe bani, da' ce-i aici?", s-au revoltat soferii.

"Sunt patru microbuze. Noi banuim ca au fost aduse din Ungaria sau din localitati de langa granita" , a spus Sorin Iercan, DSV Arad.

Soferii risca amenzi intre 1500 si 3000 de lei pentru ca nu aveau acte de provenienta si pentru ca au transportat animalele in conditii improprii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO