Românii din diaspora au petrecut până în zori. Cei din Anglia au organizat un Revelion special

Ultima actualizare: 01-01-2022 20:32

Indiferent pe ce fus orar au intrat în noul an, românii de pretutindeni au petrecut până dimineață, cu mese întinse în entuziasmul horelor ca acasă, ori în cadru mai intim cu familia și prietenii.

Marile serbări de stradă nu au fost permise peste tot, din cauza restricțiilor impuse de varianta Omicron. Cu toții, însă, au trimis către cei dragi de departe numai gânduri bune.

O familie de români din Paris a fost vizitată de Revelion de rudele de acasă, din România, și împreună au petrecut într-un apartament cochet. La miezul nopții, numărătoarea inversă a răsunat și în limba română în capitala Franței.

Pe Coasta de Azur, unii români au încins o horă ca la ei acasă. Au scos canapelele în curte, au aprins grătarul și s-au pus pe dansat. N-au lipsit nici artificiile.

În Anglia, o mare comunitate de români din orașul Bradford s-a bucurat de un Revelion special organizat pentru ei într-un local. Au plătit aici pentru un meniu complet, de la sarmale și fripturi, până la ciorbă de potroace, și s-au bucurat de momente artistice.

Alți români au petrecut în cerc restrâns, cu familia și prietenii apropiați.

Un cuplu de români stabilit în Germania s-a întâlnit în ultimele ore ale lui 2021 într-un restaurant din Austria unde petrecerea s-a încheiat la ora 11, din cauza restricțiilor. Focurile de artificii au fost și ele interzise.

Și românii care au ales să intre în noul an aflați în destinații de vacanță le-au trimis urări celor dragi de acasă. de exemplu, din Zanzibar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO