Românii care nu vor ”să fie cumva condamnați să aibă același decor” de Crăciun pot închiria ornamentele. Cât costă
Chiar dacă trecem printr-o criză energetică și scumpiri de tot felul, unii români nu renunță la obiceiul de a-și împodobi casa de Crăciun cât mai spectaculos.
Investesc și câteva mii de euro în podoabele alese cu grijă. Sunt și restaurante care au făcut din asta o strategie de marketing, pentru a atrage cât mai mulți clienți în această perioadă.
Când vine vorba despre spiritul Crăciunului, unii români nu fac deloc economie. Fie că angajează un designer sau își pun propria amprentă, casele lor par desprinse din povești în această perioadă. De la brad la șemineu, balustrade sau uși, totul poate fi împodobit festiv!
”Teodor: Noi îl facem albastru cu auriu.
Reporter: Și mai aveți și alte decorațiuni?
Teodor: Punem ghirlande, luminițe, o stea”.
Unii împodobesc și fațada casei, așa că se pot bucura de atmosfera de sărbători inclusiv vecinii și trecătorii. Acest decor, de exemplu, a costat peste 2.000 de euro și a fost instalat în 8 ore. Iar cele 10.000 de leduri care împodobesc fațada acestei firme au fost montate în 3 zile.
Catălin Preda, reprezentant firmă de împodobit: ”90 la sută dintre clienți optează pentru închirierea lor odată cu montajul, pentru a nu avea în fiecare an același decor sau 3-4 ani să fie cumva condamnați să aibă același decor, partea de închiriere e mult mai atractivă”.
Prețul e stabilit în funcție de numarul beculețelor și de complexitatea ornamentului.
Un restaurant a investit 10.000 de euro în decorațiuni de Crăciun
Și restaurantele investesc pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută. Pentru această familie din Ploiești, decorațiunile au contat la alegerea localului.
”Bărbat: Sunt foarte frumoase, totul este ok aici.
Reporter: Vă aduce aminte de copilărie?
Bărbat: Da, ne aduce aminte de copilărie, de Crăciun, care este o sărbătoare sfântă”.
Claudia Nițoi: ”Pentru a decora acest restaurant, proprietarii au investit 10.000 de euro. Rețeta include 5.000 de leduri și aproximativ 2.000 de globuri. Rezultatul este spectaculos, iar clienții sunt încântați”.
Radu Mihai, proprietar restaurant: ”Încercăm în fiecare an să aducem ceva nou oricărei sărbători, nu numai Crăciunului. Noi amenajăm cu fiecare ocazie pe care o avem. La anul vrem să-l aducem pe Moș Crăciun în mărime naturală și sania cu reni să o punem deasupra”.
Cuprinși de spiritul sărbătorilor, unii au mers mult mai departe. Și-au îmbrăcat în luminițe chiar și autoturismele.