In aprilie se implinesc 10 ani de cand trupele romanesti sunt prezente in zonele de conflict din Afganistan.

La Targu Mures, a avut loc vineri o ceremonie speciala, iar Ministrul Apararii Nationale prezent acolo a anuntat ca un alt detasament de militari al operatiunilor speciale va pleca in curand in Afganistan.

Zeci de militari de la trupele speciale au spus prezent in fata unei noi misiuni in Afganistan. Odata ajunsi acolo, vor asigura securitatea in zona de conflict cu mare risc. Se implinesc 10 ani de cand trupe din Romania participa la astfel de operatiuni.

La ceremonie au luat parte rude ale militarilor, dar si Ministrul Apararii.

Parinte: "E foarte greu, e a doua oara cand merge fiul meu. E in sistemul militar de la 14, dar speram sa se intoarca cu bine. Am emotii."

Mama: "Pleaca fiul meu, nu o sa fie usor. Asta si a dorit el dintotdeauna, a facut Liceul Militar, apoi Academia. Am emotii."

Ministrul Apararii: "Unii dintre militar sunt plecati a 18-a oara. Stiu ca e foarte greu, e importanta ca militar sa fie prezenti. Nu ne e teama de terrorism, va urez succes."

Militarii vor pleca peste o saptamana in noua lor misiune si vor sta in Afganistan sase luni. In prezent, Romania are acolo 600 de militari.