Roata unui TIR care transporta o substanță asemănătoare celei care a provocat explozia din Beirut a luat foc lângă Timișoara

Ultima actualizare: 13-08-2020 17:23

A fost mobilizare de forțe, joi, în apropiere de Timișoara.

 

Autoritățile au intrat în alertă, după ce roata unui TIR a luat foc, iar primele informații arătau că vehiculul transporta azotat de amoniu - o substanță asemănătoare celei care a provocat cumplita explozie din Beirut. Ulterior, polițiștii au aflat că era vorba despre un îngrășământ chimic, folosit în agricultură, care are la baza această substanță, dar care nu este atât de periculos.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de localitatea Sânandrei, din Timiș. Șoferul a observat că una dintre roțile din spate a luat foc și a tras TIR-ul pe dreapta.

Șofer: „Mi s-a blocat un rulment, după care s-a încălzit și a început să ardă ușor. M-au ajutat câțiva colegi din trafic cu extinctorul meu, după aceea au venit pompierii care au stins total. Bine că nu s-a întâmplat mai rău.”

Reporter: „Era pericolul mare?”

Șofer: „Era dacă era să ardă."

În camion erau îngrășăminte chimice, folosite în agricultură. În compoziția lor au și azotat de amoniu - aceeași substanță care a provocat explozia din Beirut, însă concentrația este foarte mică. Până să existe această confirmare, autoritățile au luat toate măsurile necesare pentru a evita o nenorocire.

Adrian Dragostin, șeful Biroului Rutier Timișoara: „Am restricționat traficul rutier, am stabilit un perimetru de aproximativ un kilometru din toate direcțiile pentru siguranța participanților la trafic și celorlalți cetățeni aflați în zonă.”

Ovidiu Oprean, comandant Detașament 1 Pompieri Timișoara„S-a acționat cu trei echipaje, s-a localizat și lichidat rapid incendiul, astfel încât să nu se propage la încărcătura de îngrășământ chimic. Încărcătura este intactă, este vorba de 24 de tone de îngrășământ chimic, de amoniu, de fosfat, este intactă, nu a fost afectată sub nicio formă."

Traficul în zonă a fost redirecționat pe alte rute mai bine de o oră.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO