Reţea de traficanţi de droguri, la Galaţi. Cum i-a prins poliţia

Dată publicare: 08-09-2017 16:44
Dată actualizare: 11-09-2017 15:56


Amplă operaţiune a procurorilor DIICOT şi a ofiţerilor de poliţie judiciară din Galaţi, pentru depistarea unei reţele de traficanţi de droguri.

Oamenii legii au interceptat un colet trimis din Spania, în care, pe lângă alimente şi scule, se aflau mai multe pungi cu marijuana, în total peste un kilogram de substanţe interzise. Pachetul a fost lăsat de anchetatori să îşi urmeze traseul până la destinaţie, în Galaţi, numai că drogurile au fost înlocuite cu alte substanţe.

Exact aceleaşi substanţe care au fost ridicate, joi seară, în timpul percheziţiilor făcute la şase adrese din oraş. Anchetatorii au mai ridicat droguri în valoare totală de optzeci şi patru de mii de lei. Primele date arată că reţeaua era condusă de o familie din Galaţi care avea un furnizor în Spania. Acesta a trimis periodic, în perioada mai-septembrie 2017, colete care conţineau diferite cantităţi de marijuana.

Drogurile erau vândute apoi cu şaptezeci de lei gramul către diverşi consumatori din oraş. Ca să nu fie identificaţi, membrii reţelei obişnuiau să trimită persoane interpuse atât pentru a ridică pachetele, cât şi pentru a-i trimite bani furnizorului din Spania.

Patru membri ai grupării au fost reţinuţi pentru trafic internaţional de droguri de risc, iar un al cincilea, o femeie însărcinată care mai are doi copii sub doi ani în întreţinere, a primit, deocamdată, măsură controlului judiciar.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO